Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins sumuštinį su šaltiena ir juoda duona bei sumuštinį su kepta vištiena ir Provanso žolelėmis.
„Visi žino, kas šaltiena ir juoda duona yra puikus derinys. Bet sumuštiniams panaudojau ir kitus ingredientus, pavyzdžiui, vietoj krienų – wasabi majonezas, suteikiantis rytietišką skonį. Norėčiau akcentuoti du dalykus: pirma – šaltieną reikia virti labai žemoj temperatūroj kokias 6-8 val. ir susidariusį riebalą nuimti“, – patarė profesionalus virtuvės šefas.
Kitas jo patiekalas – karštas sumuštinis su kvietine duonele ir ant medinės lentelės kepta vištienos krūtinėle. „Vietoj sviesto naudosiu varškės kremus – karvės ir ožkos“, – kaip suteikti naujų skonių sumuštiniams patarė Tomas. Jis laidos žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip pasigaminti naminį majonezą.
„Sumuštinis dabar tampa ant tiek populiarus, kad jį valgai ir per pusryčius, ir per pietus, ir vakare. Jis tampa patiekalu, kuris konkuruoja su karbonadu, kepsniu ir t.t. Yra atviri arba uždari sumuštiniai. Dabar populiarėja atviri sumuštiniai. Jie tiekiami lėkštėj ir valgomi su įrankiais. Į sumuštinį gali dėt bet ką, tai – fantazijos reikalas“, – apie sumuštinius pasakojo T. Rimydis.
Kitas laidos šefas, grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius paruoš sotų sumuštinį su faršu ir barbekiu padažu.
„Sumuštiniui naudoju jautienos faršą, bet galit naudoti ir kiaulienos, tik žiūrėkit, kad nebūtų per riebus. Taip pat naudosiu saldžias garstyčias. Sumuštinis turi būti sultingas“, – apie savo patiekalą kalbėjo Vylius.
Laidos „La maistas“ šefams nenusileido ir laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Jis pademonstravo, kaip greitai ir paprastai pagaminti nuostabaus skonio sumuštinį su šviesia Ciabatta duona, krevetėmis ir porais.
Kviečiame išbandyti Vyliaus sumuštinio receptą!
Jums reikės:
400 g jautienos faršo
150 g barbekiu padažo
150 g čederio sūrio
1 vnt. paprikos
1 vnt. svogūno
rauginto arba marinuoto agurko
šlakelio aliejaus
duonos
Gaminimo eiga:
Svogūną susmulkinti ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus.
Į keptuvę su svogūnu sudėti faršą, apkepinti.
Į keptuvę su faršu sudėti barbekiu padažą.
Papriką susmulkinti ir suberti į keptuvę.
Tuomet į keptuvę dėti sūrį, pakaitinti, kol ištirps.
Duonelę paskrudinti sausoje keptuvėje.
Ant duonelės sudėti paruoštą faršo masę ir tiekti su raugintu arba marinuotu agurku.
Skanaus!
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.
Naujausi komentarai