Pereiti į pagrindinį turinį

J. Oliveris: gaminti maistą turėtų būti mokoma dar mokykloje

Scanpix nuotr.

Britų virtuvės šefas ir kulinarijos žvaigždė Jamie Oliveris nėra gavęs žvaigždučių ar kitų kulinarijos meno apdovanojimų. Tačiau būtent jis pastaruosius kelerius dešimtmečius daro didžiausią įtaką maisto ruošimo madoms, o jo siūlomi receptai sulaukia didžiulio populiarumo, nes yra paprasti ir priimtini daugeliui žmonių.

„Kad išlaikytum aukštą lygį, nereikia nei „Michelin“ žvaigždučių, nei gurmaniškos virtuvės. Man patinka paprastas kaimietiškas maistas, kurio pavalgęs žmogus gerai jaučiasi. Kur kas daugiau pastangų įdedu ieškodamas gerų produktų ir juos pirkdamas, negu vėliau su jais žaisdamas“, – pasakoja virėjas.

Daugiau nei 20 kulinarijos knygų išleidęs britas vertina lengvai paruošiamą maistą, kuriuo mėgautis galėtų kuo daugiau sveikai maitintis norinčių žmonių.

„Dabar, kaip niekada, svarbu dar mokykloje vaikus išmokyti gaminti maistą ir patiems užsiauginti produktus“, – sako britų virtuvės šefas ir televizijos žvaigždė J. Oliveris.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų