Kaip pasigaminti majonezą iš termiškai neapdorotų produktų? Majonezo žaliavalgiams receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.
Sudėtinės dalys:
Migdolų pienas, 1 stiklinė
Saulėgrąžos, 50 g
Anakardžių riešutai, 50 g
Česnakas, 1 skiltelė
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
Garstyčios, 1 a. šaukštelis
Ciberžolė, 1/2 a. šaukštelis
Aliejus, 1 v. šaukštas
Druska, žiupsnelis
Gaminimas:
Norėdami pasigaminti natūralaus majonezo iš termiškai neapdorotų produktų, pirmiausia pasigaminame migdolų pieno ir vandenyje pamerkiame saulėgražų sėklas.
Tuomet po saują saulėgrąžų sėklų ir anakardžio riešutų dedame į elektrinio smulkintuvo talpą ir sumalame. Pagardiname česnako skiltele, ciberžole, šaukštu citrinos sulčių ir aliejaus, žiupsneliu druskos, šaukšteliu garstyčių grūdelių. Keletu atskirų impulsų permalame ingredientus. Tuomet supilame migdolų pieną (galima pakeisti tiesiog vandeniu) ir viską dar kartą susmulkiname iki vientiso padažo.
Naujausi komentarai