Karamelės, ledų ir šokolado desertas Kalėdų rytui. O kaip namuose pasidaryti karamelę? Čia rasite visus atsakymus.
Sudėtinės dalys:
Cukrus, 200 g
Grietinėlė, 100 ml
Sviestas, 50 g
Šokoladas (tamsusis), 50 g
Ledai, 300 ml
Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminkime karamelę: ant silpnos ugnies pastatome storapadį puodą ir po truputį beriame cukrų. Kol cukrus lydosi, maišome.
Kai iš cukraus pasidarys skystis, nuolat maišant įdedame sviestą. Maišome, kol gauname vientisą masę.
Trumpam nuimame nuo ugnies ir įpilame grietinėlę, išmaišome, statome atgal ant ugnies, maišome.
Paviriname ir padedame puodą atvėsti bent pusvalandį.
Turima karamele ištepame puodelių / ledainių kraštus, dugną.
Sudedame ledus ir užtarkuojame šokolado.
Naujausi komentarai