Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdinis ledų desertas

2015-12-20 08:21
jokuboreceptai.lt
Karštas šokoladas iš oranžinio puodelio – skanesnis
Karštas šokoladas iš oranžinio puodelio – skanesnis / Shutterstock nuotr.

Karamelės, ledų ir šokolado desertas Kalėdų rytui. O kaip namuose pasidaryti karamelę? Čia rasite visus atsakymus.

Sudėtinės dalys:

Cukrus, 200 g

Grietinėlė, 100 ml

Sviestas, 50 g

Šokoladas (tamsusis), 50 g

Ledai, 300 ml

Gaminimas:

Pirmiausia pasigaminkime karamelę: ant silpnos ugnies pastatome storapadį puodą ir   po truputį beriame cukrų. Kol cukrus lydosi, maišome.

Kai iš cukraus pasidarys skystis, nuolat maišant įdedame sviestą. Maišome, kol gauname vientisą masę.

Trumpam nuimame nuo ugnies ir įpilame grietinėlę, išmaišome, statome atgal ant ugnies,  maišome.

Paviriname ir padedame puodą atvėsti bent pusvalandį.

Turima karamele ištepame puodelių / ledainių kraštus, dugną.

Sudedame ledus ir užtarkuojame šokolado.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų