Karališkojo kūdikio gimimo proga portalo skaitytojams siūlome receptą iš angliškos virtuvės.
Mėgstantiems saldumynus šįkart pateikiame angliško kekso receptą, kuriam reikės labai nedaug ir itin paprastų produktų.
Sudėtis:
Sviestas, 1 šaukštas
Cukrus, 3 šaukštai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
Kepimo milteliai, 2 šaukšteliai
Pienas, 180 ml
Avižiniai dribsniai (greitai paruošiami), 1 stiklinė
Truputis druskos
Cukraus pudra, 1 šaukštelis
Gaminimas:
Pirmiausia reikia gerai ištrinti sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet išmaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos. Supilti ir išmaišyti kiaušinio ir sviesto masę. Plona srovele nuolat maišant supilti pieną, avižinius dribsnius ir išmaišyti. Tešla turi būti skystoka.
Kepimo formą ištepti sviestu arba aliejumi, supilti tešlą ir kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Iškepusį keksą 10 minučių paaušinkite formoje, tada išimkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Naujausi komentarai