Jei norite pavalgyti sočiai ir skaniai, būtinai turite ištuštinti piniginę? Kinų smuklė "Naujieji rytai" įrodo, kad tai – ne visuomet tiesa, ir kviečia apsilankyti jau antroje smuklėje Viršuliškėse.
Virtuvę pritaikė europiečiams
Prieš trylika metų į Vilnių gyventi atvykęs kinas Qu Wei Tao lietuviams pasiūlė savo kulinarinį talentą ir neliko nepastebėtas. Kinų smuklę "Naujieji rytai" greitai pamėgo rytietiško maisto gerbėjai, kurie ištikimi jai nuo pat atidarymo dienos prieš aštuonerius metus. Neseniai Qu Wei Tao juos pradžiugino naujiena – sočiai, skaniai ir nebrangiai papietauti galima nebe tik Užupyje, bet ir Viršuliškėse (Viršuliškių g. 42, prie prekybos centro "Pasidaryk pats").
Ilgą laiką Lietuvoje gyvenantis Qu Wei Tao smuklės valgiaraštį pritaikė lietuvių skoniui. "Jei viskas būtų patiekiama, kaip iš tikrųjų yra Kinijoje, kažin, ar daug europiečių tai valgytų", – juokėsi projektų vadovas Leonas Aksomaitis. Profesionalus kulinaras Qu Wei Tao sugebėjo rasti kompromisą – kinų receptai ir šiek tiek europietiškos tvarkos visiems leidžia jaustis patenkintiems.
Porcija vienam – neįveikiama
Kinų maisto gerbėjams, dar nesilankiusiems smuklėje "Naujieji rytai", ji tikrai bus atradimas. Patiekalų pasirinkimas – platus, kainos – nedidelės, o porcijos tokios, kad visą įveikti daugeliui būtų sunku. Todėl už 15 litų užsisakę vieną iš dešimties tos savaitės patiekalų (į šią sumą įskaičiuotas pagrindinis patiekalas, ryžiai ir sriuba), galite ją pasidalyti perpus.
Tai – netgi ne pigiausias variantas. Vienas populiariausių patiekalų – makaronai su mėsa – vos 9 litai, į šią sumą taip pat įskaičiuota sriuba ir salotos. Be to, kasdien vieną iš įprastai 15 litų kainuojančių patiekalų galite paragauti už specialią 11 litų kainą. Jei pietauti atėjote trise ar keturiese, laukia ypatingas pasiūlymas – pietūs visiems vos už 34 litus.
Smuklėje dažnai vyksta įvairių kitų akcijų. Dabar pietaudami ar vakarieniaudami "Naujuosiuose rytuose" dideliu bokalu "Kalnapilio" alaus galėsite gardžiuotis vos už 4 litus.
Socialiai atsakingas verslas
Vienas patraukliausių dalykų kalbant apie "Naujuosius rytus" – socialiai atsakingas elgesys. Kinų smuklę pamėgo mamos, kurios ateina čia pasėdėti su draugėmis ir atžalomis. Jų patogumui "Naujuosiuose rytuose" specialiai įrengti vystymo stalai. Mažieji lankytojai šalia tėvų gali saugiai sėdėti jiems skirtose kėdutėse.
Tiek kavinės vidus, tiek šiltomis dienomis itin populiari terasa pritaikyti lengvai patekti neįgaliesiems. "Stengiamės prisitaikyti prie visų klientų ir džiaugiamės, kad jie tai įvertina dar ne kartą pas mus sugrįždami", – sakė L.Aksomaitis.
Jautiena su aštriu padažu
Jautieną supjaustykite smulkiais gabaliukais ir apie 10 minučių marinuokite (marinatui reikia kiaušinio, sojų, druskos). Apkepkite ją įkaitintame aliejuje. Apkepkite smulkiai supjaustytą pekininį kopūstą. Pasiruoškite aštrų padažą – jį pagaminsite iš porų, sojų, druskos, cukraus, aitriųjų paprikų. Apkeptą mėsą sumaišykite su padažu ir dar kartą apkepkite, paskui supilkite į dubenėlį. Ant viršaus užberkite smulkinto česnako, aitriųjų paprikų, juodųjų pipirų. Galiausiai užpilkite pakaitinto aliejaus. Į lėkštę sudėkite apkepintus kopūstus, ant viršaus uždėkite jautienos.
Naujausi komentarai