Duona drėgna, sunki, su maloniomis bananų ir juodojo šokolado nuotaikomis. Malonios natos – graikiniai riešutai ir klevų sirupas.
Reikės:
200 g avižinių miltų
50 g nesmulkintų avižinių dribsnių (jeigu netoleruojate avižų, vietoje avižų miltų ir dribsnių galite dėti 250 g žalių grikių miltų)
1 a. š. kepimo miltelių
2 nubrauktų š. maltų linų sėmenų
1 a. š. cinamono
pusės nedidelio muskato riešuto (tiesiog įtarkuokite į miltus)
žiupsnelio druskos
70 g – 90 g klevų sirupo (apie 7 – 9 š.) (jeigu duonai iškepus apliesite ją šokoladu – dėkite 70 g, jeigu ne – 90 g)
350 g trintų, gerai prinokusių bananų (maždaug 4 vidutinio dydžio bananų)
100 ml augalinio pieno
60 g tirpinto nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus
100 g 72 proc. juodojo šokolado (kuo mažiau cukraus jame, tuo geriau)
100 g graikinių riešutų.
Kaip gaminti:
Įjunkite orkaitę (170 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Maltus linų sėmenis užpilkite augaliniu pienu, palikite brinkti. Sumaišykite miltus, dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, druską. Kitame inde sumaišykite sutrintus bananus, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir brinkintus linų sėmenis. Švelniai pakepinkite graikinius riešutus.
Sumaišykite sausus ir skystus mišinius, suberkite sutraiškytus graikinius riešutus (tik pasilikite šiek tiek barstymui ant jau iškepusios duonos viršaus) ir dar kartą viską permaišykite. Kepimo indą (naudoto kepimo indo išmatavimai 24 x 8 x 11) ištepkite aliejumi ar išklokite kepimo popieriumi ir į jį supilkite gautą masę. Kepkite apie 45 – 50 min., kol švelniai paruduos, o medinis pagaliukas įsmeigtas į storiausią vietą liks sausas.
Iškepusią duoną atvėsinkite 5 min., tada nuimkite kepimo popierių (jeigu naudojote) ir leiskite jai visiškai atvėsti ant grotelių.
Duonai atvėsus, apliekite ją tirpintu juoduoju šokoladu ir pabarstykite graikiniais riešutais. Dėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų ir galite mėgautis.
Skanaus!
Naujausi komentarai