Jums reikės:
Pusės mažesnio baltagūžio kopūsto, plonai supjaustyto ar sutarkuoto
2 morkų, sutarkuotų
2 rūgštesnių obuolių, supjaustytų gabaliukais
1 saliero stiebo, supjaustyto griežinėliais
kelių saujų džiovintų spanguolių, gerai nuplautų
kelių saujų graikinių riešutų, gerai nuplautų ir lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
Kreminiam „tahini“ padažui reikės:
3 š. „tahini“ (sezamų pastos)
1 a.š. su kaupu šviesios miso pastos
3 š. citrinos sulčių
2 š. obuolių acto
2 datulių (išmirkytų šiltame vandenyje, kad suminkštėtų)
apie 6 š. vandens.
Kaip gaminti. Pirmiausiai pasiruošiame padažą. Visus jo ingredientus sudedame į nedidelį smulkintuvą ir sutriname iki tyrės tekstūros. Jei per tiršta, įpilame papildomą šaukštą vandens arba citrinos sulčių (jei norisi daugiau rūgštelės).
Supjaustome obuolius ketvirčiais, tada kiekvieną ketvirtadalį išilgai į tris ar keturias skilteles ir susmulkiname kelių centimetrų dydžio gabaliukais. Iš karto juos pašlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų.
Supjaustytas daržoves, obuolius ir džiovintas spanguoles užpilame padažu ir išmaišome. Paragaujame ir jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ar žiupsneliu druskos. Graikinius riešutus užberiame prieš pat valgant, kad neprarastų traškumo.
Skanaus!
Naujausi komentarai