Pereiti į pagrindinį turinį

Nori – gali atrasti: kopūstų salotos su kreminiu „tahini“ padažu

2022-02-28 07:37
DMN inf.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Gamintojų nuotr.

Jums reikės:

Pusės mažesnio baltagūžio kopūsto, plonai supjaustyto ar sutarkuoto

2 morkų, sutarkuotų

2 rūgštesnių obuolių, supjaustytų gabaliukais

1 saliero stiebo, supjaustyto griežinėliais

kelių saujų džiovintų spanguolių, gerai nuplautų

kelių saujų graikinių riešutų, gerai nuplautų ir lengvai apkeptų sausoje keptuvėje

Kreminiam „tahini“ padažui reikės:

3 š. „tahini“ (sezamų pastos)

1 a.š. su kaupu  šviesios miso pastos

3 š. citrinos sulčių

2 š. obuolių acto

2 datulių (išmirkytų šiltame vandenyje, kad suminkštėtų)

apie 6 š. vandens.

Kaip gaminti. Pirmiausiai pasiruošiame padažą. Visus jo ingredientus sudedame į nedidelį smulkintuvą ir sutriname iki tyrės tekstūros. Jei per tiršta, įpilame papildomą šaukštą vandens arba citrinos sulčių (jei norisi daugiau rūgštelės).

Supjaustome obuolius ketvirčiais, tada kiekvieną ketvirtadalį išilgai į tris ar keturias skilteles ir susmulkiname kelių centimetrų dydžio gabaliukais. Iš karto juos pašlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų.

Supjaustytas daržoves, obuolius ir džiovintas spanguoles užpilame padažu ir išmaišome. Paragaujame ir jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ar žiupsneliu druskos. Graikinius riešutus užberiame prieš pat valgant, kad neprarastų traškumo.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų