Pereiti į pagrindinį turinį

Orkaitėje kepti persikai

2015-08-18 09:34
jokuboreceptai.lt
Google images nuotr.

Puikus desertas prie ledų – orkaitėje kepti natūralaus savito saldumo persikai.

Sudėtinės dalys:

Persikas, 6 vnt.

Vanduo, 1/3 stiklinės

Rudas cukrus, 120 g

Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis

Cinamonas, žiupsnelis

Sviestas, 3 v. šaukštai

Gaminimas:

Kepti vaisiai atskleidžia natūralų savitą saldumą ir pasiteisina kaip puikus desertas. Orkaitėje kepti persikai – darni pora su ledais (ypač vaniliniais) ar graikišku jogurtu. Kaip juos paruošti?

Nuplauname persikus, perpjauname pusiau ir pašaliname kauliuką.

Į kepimo formą (naudojome 25×25 cm) supilame vandenį, įdedame keletą šaukštų kambario temperatūros sviesto, suberiame cukrų, pagardiname vanile ir žiupsneliu cinamono – viską išmaišome ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Palaikome kol ištirps sviestas, išimame ir dar kartą išmaišome.

Sudedame persikų puseles (nuopjova žemyn) ir kepame orkaitėje 25 min. Išimame, paserviruojame lėkštutėje su ledais po 2 puseles, užpilame sulčių (iš kepimo formos).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų