Puikus desertas prie ledų – orkaitėje kepti natūralaus savito saldumo persikai.
Sudėtinės dalys:
Persikas, 6 vnt.
Vanduo, 1/3 stiklinės
Rudas cukrus, 120 g
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
Cinamonas, žiupsnelis
Sviestas, 3 v. šaukštai
Gaminimas:
Kepti vaisiai atskleidžia natūralų savitą saldumą ir pasiteisina kaip puikus desertas. Orkaitėje kepti persikai – darni pora su ledais (ypač vaniliniais) ar graikišku jogurtu. Kaip juos paruošti?
Nuplauname persikus, perpjauname pusiau ir pašaliname kauliuką.
Į kepimo formą (naudojome 25×25 cm) supilame vandenį, įdedame keletą šaukštų kambario temperatūros sviesto, suberiame cukrų, pagardiname vanile ir žiupsneliu cinamono – viską išmaišome ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Palaikome kol ištirps sviestas, išimame ir dar kartą išmaišome.
Sudedame persikų puseles (nuopjova žemyn) ir kepame orkaitėje 25 min. Išimame, paserviruojame lėkštutėje su ledais po 2 puseles, užpilame sulčių (iš kepimo formos).
Naujausi komentarai