Sudėtinės dalys:
Kiaušinis, 4 vnt.
Grietinė, 1 stiklinė
Cukrus, 1 stiklinė
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
Sviestas, 2 v. šaukštai
Miltai, 1 stiklinė
Rikotos sūris, 500 g
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros;
Dubenyje gerai išmaišykite 2 kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Sudėkite grietinę bei sviestą (ištirpintą, atvėsintą), miltus ir kepimo miltelius – viską gerai išmaišykite;
Kitame dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su puse stiklinės cukraus bei 2 kiaušiniais. Galima į šią sūrio masę įdėti 1 stiklinę razinų – kas mėgsta;
Kepimo popieriumi išklotoje skardoje pirmiausia paskirtykite pyrago tešlą, tuomet paskirtykite varškės tešlą kaip vidurinį sluoksnį ir paskiausiai ant viršaus paskirstykite likusią dalį pyrago tešlos;
Kepkite iki varškės pyragas įgaus aukso atspalvį. Prieš patiekiant leiskite atvėsti. Tiekiant į stalą, galite papuošti cukraus pudra ir mėtos lapeliais.
Naujausi komentarai