Pastaruoju metu socialiniai tinklai mirga nuo nuotraukų su pilnais krepšiais grybų. Taigi, linksmasis šefas Gian Luca siūlo pasigaminti itališką patiekalą su grybais - polentą su voveraitėmis ir kale kopūstais. Šis patiekalas nėra visai įprastas lietuviškam skoniui, tačiau į Italiją tikrai nukels.
Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas pagamins migdolinį desertą su vis dar sirpstančiomis avietėmis. Jos šiuo metu yra pačios skaniausios, taigi tai yra pats laikas desertus gaminti būtent su jomis.
Rudeniu kvepiantys receptai ir įdomūs pasakojimai šį šeštadienį 9 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!
Polenta su voveraitėmis ir kale kopūstais
Polentai reikės:
1 l pieno;
250 g kukurūzų miltų Polenta;
2-3 valg. š. rūkyto alyvuogių aliejaus ;
druskos;
pipirų.
Kale kopūstų ir voveraičių garnyrui reikės:
1 raudonojo svogūno;
kelių šakelių petražolių;
200 g voveraičių;
150 ml balto vyno;
kelių konservuotų ančiuvių;
1 čili pipiro;
300 g kale kopūsto;
50 g vytintos kiaulenos šoninės;
alyvuogių aliejus;
druskos;
pipirų.
Gaminimas:
Polentai užvirti pieną, nukelti nuo kaitros ir maišant šluotele supilti kukurūzų miltus. Prikaistuvį grąžinti ant kaitros ir maišant kaitinti, kol pradės burbuliuoti ir polenta taps tvirta. Paskaninti druska ir pipirais, užpilti šlakelį rūkyto aliejaus, permaišyti ir išpilti į didesnį indą. Palikti, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
Garnyrui pusžiedžiais supjaustyti nuluptą svogūną ir dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminkštėjus suberti gerai nuvalytas voveraites. Šiek tiek apkepus supilti baltą vyną, suberti susmulkintas petražoles, šiek tiek pamažinti temperatūrą ir užberti druskos bei pipirų. Troškinti apie 5 min. Su kiaurasamčiu į indą išimti garnyrą, kad padažas liktų keptuvėje. Į ją dėti ančiuvius ir apkepinti. Tuomet sudėti čili pipirus ir kepti, kol pipiras suminkštės. Suberti susmulkintą kale kopūstą ir kepti kelias minutes. Tik nereikia perkepti, kad lapai išliktų žali. Galiausiai įdėti smulkintos kiaulienos šoninės ir pagardinti pipirais. Pakepinti dar dvi minutes ir garnyras paruoštas.
Sustingusią polentą supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais ir apskrudinti iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje su grilio režimu. Ant apkepusio polentos gabalėlio dėti kale kopūstų su čili garnyrą ir ant viršaus – voveraičių.
Migdolinis morenginis desertas su avietėmis
Morenginiam biskvitui reikės: ·
6 kiaušinių baltymų ;
200 g cukraus;
2 arb. š. vanilės ekstrakto;
100 g migdolų miltų.
Sviestiniam migdoliniam kremui reikės:
30 g vandens;
120 g cukraus;
3 kiaušinių baltymų;
300 g sviesto;
100 g migdolų riešutų pastos.
Įdarui taip pat reikės:
300 g aviečių.
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki baltų putų, kol masė taps tvirta ir blizgi. Atsargiai įmaišyti migdolų miltus ir vanilės ekstraktą. Suformuoti du apskritimo formos lakštus ir su šaukštu „pašiaušti“ paviršių. Kepti 110 laipsnių temperatūroje apie 90 min. Iškepusius atvėsinti.
Kremui pradžiai iš cukraus ir vandens išvirti sirupą iki 120 laipsnių temperatūros. Sirupu nuplikyti baltymus (pilti nuolat plakant plona srovele katiliuko šonu) ir plakti, kol atvės iki kambario temperatūros. Morengas bus tąsus, blizgantis, laikantis formą. Į morengą įdėti riešutinę pastą ir plakant po truputį sudėti sviestą. Plakti, kol kremas taps vientisas. Jį palikti 20-30 min. šaldytuve, kad atvėstų ir sutvirtėtų. Taip bus žymiai lengviau dirbti.
Ant morenginio biskvito (lygiu paviršiumi į viršų) pilnai iš kraštų dėti aviečių žiedą. Tuomet link vidurio suformuoti kremo žiedą, vėl aviečių ir taip iki galo. Ant viršaus uždėti morenginį biskvitą lygiu paviršiumi į apačią.
Skanaus!
Naujausi komentarai