Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgaliui – čigoniškas pyragas

2009-04-18 09:00
Savaitgaliui – čigoniškas pyragas
Savaitgaliui – čigoniškas pyragas / Mindaugo Ažušilio nuotr. Paprasta: panašų į čigonišką pyragą gali iškepti kiekviena šeimininkė.

Į savo tautinę šventę vilniečius pakvietę romai, svečius vaišino autentišku pyragu. Tikslų pyrago receptą žino tik patys romai, tačiau panašų gardumyną galite pasigaminti ir jūs.

Reikės:

5 kiaušinių, 6 šaukštų cukraus, 4 šaukštų miltų, 100 g riešutų, 400 g džiovintų obuolių, slyvų, šermukšnių, mėlynių, citrinos žievės, cukraus pudros.

Kaip pasigaminti:

Kiaušinius išplakame su cukrumi, po truputį beriame miltus, sutarkuotą citrinos žievelę. Džiovintus vaisius išbrinkiname, nusausiname, supjaustome juostelėmis.

Riešutus išlukštename ir susmulkiname. Viską sumaišome, sudedame į skardą, išklotą vafliu arba popieriumi, kurį ištepame riebalais ir pabarstome pyrago džiūvėsėliais. Į skardą klojame piršto storumo tešlos sluoksnį, išlyginame ir kepame 20–30 minučių. Ataušintas pyragas pagardinamas cukraus pudra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų