Pereiti į pagrindinį turinį

Šokoladinis varškės pyragas su kava

2015-04-04 13:00
DMN inf.
Šokoladinis varškės pyragas su kava
Šokoladinis varškės pyragas su kava / Shutterstock nuotr.

Nuostabaus šokoladinio varškės pyrago receptas. Gaivumo suteiks apelsinas ir ne per saldus varškės kremas. Gaminame namuose.

Sudėtinės dalys:

Miltai, 100 g

Cukrus, 1 stiklinė

Šokoladas (tamsusis), 250 g

Kiaušinis, 2 vnt.

Sviestas, 100 g

Kava, 100 g

Riešutai, 130 g

Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis

Varškė, 500 g

Grietinė, 400 g

Vanilinis cukrus, 2 a. šaukšteliai

Apelsinas, 2 vnt.

Želatina, 3 v. šaukštai

Vanduo, 5 v. šaukštai

Pienas, 1/3 stiklinės

Gaminimas:

Rimtas pyragas, rimtai nusiteikusiems! Palyginus su dievišku skoniu, šio varškės pyrago gamyba yra niekis. Prieš gaminant: pyragą sudarys du sluoksniai ir šokoladinis glaistas; tarp reikalingų produktų minima kava – tai tirpi kava; tinkama kepimo forma nuimamais kraštais (pagal ingredientų kiekį – 25 cm skersmens ir 10 cm aukščio, kad abiems sluoksniams pakaktų vietos).

Šokoladinis pagrindas. Sulaužome 150 g juodojo šokolado ir suberiame į dubenį, įstatytą virš karšto vandens. Šokoladui ištirpus, įmaišome tirpią kavą, cukrų (150 g) ir sviestą (85 g). Atvėsinkime. Įmaišykime dviejų kiaušinių plakinį. Tuomet įsijokime miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykime, pridėkime riešutus (tinka žemės riešutai be luobelės). Paruoštą tešlą paskirstykime kepimo formoje ir kepkime iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 22-28 min. Atvėsiname.

Varškės kremas. Į didelį dubenį sudedame grietinę, cukrų (40 g), vanilinį cukrų (2 a.š.), želatiną (ištirpdytą vandenyje), šiek tiek apelsino žievelės (smulkiai tarkuota) ir varškę. Viską kruopščiai išmaišome el. plaktuvu. Sudedame nedideliais gabalėliais pjaustytus apelsinus, šaukštu išmaišome. Varškės kremą paskirstome ant tik ką iškepusio šokoladinio pagrindo. Pyragą dedame į šaldytuvą valandai, kad varškės kremas sustingtų.

Šokoladinis glaistas. Dubenyje virš karšto vandens beriame laužytą juodąjį šokoladą (100 g), dedame v.šaukštą sviesto. Ištirpusius ingredientus išmaišome, praskiedžiame trečdaliu stiklinės pieno.

Šokoladinį varškės pyragą išimame iš šaldytuvo, išdalome porcijomis, kiekvieną jų apliejame šokoladiniu glaistu, papuošiame migdolo riešutais ir stambiai tarkuota apelsino žievele. Pyrago gabalėlius dedame į šaldytuvą (30 min.), kad glaistas apstingtų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų