Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros gaivai – naminis šerbetas

2014-07-10 05:00

Siūlome keletą vasariškų receptų, kurie neabejotinai pakels nuotaiką, nes patiekalai yra ne tik greitai pagaminami bei lengvi, bet ir skanūs (patikrinta).

Vasaros gaivai – naminis šerbetas
Vasaros gaivai – naminis šerbetas / Shutterstock nuotr.

Siūlome keletą vasariškų receptų, kurie neabejotinai pakels nuotaiką, nes patiekalai yra ne tik greitai pagaminami bei lengvi, bet ir skanūs (patikrinta).

Kas gali būti maloniau už šaltą šerbetą karštą vasaros dieną? Šiais laikais pasigaminti paprastą šerbetą namuose – vieni niekai. Tereikia suplakti bet kokias uogų arba vaisių sultis, pačių išspaustas namuose, sumaišyti pagal skonį su medumi ir užšaldyti šaldiklyje. Galima supilstyti į silikonines mažas formeles, tada turėsite savo išskirtinius spalvingus šerbetus.

Citrinos šerbetas citrinoje

Specialiu peiliu smulkiai pripjaustyti 5 g citrinos žievelės šiaudelių. Nupjauti kruopščiai nuplautos citrinos viršų, išskobti vidų, jį gerai išvalyti, nusausinti. Šios citrinos apačią atsargiai nupjauti taip, kad ji galėtų stovėti stačia.

Iš išskobto citrinos minkštimo išspausti sultis (iš 145 g citrinos išeis apie 60 g sulčių). Tas sultis, 40 g išsijoto miltelinio cukraus ir 40 ml vandens pavirinti 4-5 min. Tuomet atvėsinti ir dėti į šaldymo kamerą, kas valandą pamaišant, kad nesusidarytų vandens ledo kristalų. Paskui sutirštėjusį šerbetą plakikliu išplakti iki purumo, pridėti smulkintos citrinos luobelės, papuošti citrinos žievelės šiaudeliais, uždėti nupjautą jos viršų ir laikyti šaldiklyje.

Greipfrutų su šampanu šerbetas

Iš raudonų greipfrutų išspausti 80 g sulčių, išplakti su 20 g medaus, 24 g saldaus putojančio vyno gėrimo ir dėti į šaldiklį, kas valandą pamaišant šakute, kad nesusidarytų ledo kristalų. Paskui šerbetą plakikliu išplakti iki purumo, sudėti į silikonines kepimo formeles ir laikyti šaldiklyje.

Persikų su krupniku šerbetas

70 g konservuotų persikų, 30 g muskatinio putojančio vyno, 16 g krupniko, 4 g persijoto miltelinio cukraus suplakti plakikliu ir įdėti aštuonioms valandoms į šaldiklį, kas valandą pamaišant šakute, kad nesusidarytų ledo kristalų. Paskui šerbetą plakikliu išplakti iki purumo, sudėti į silikonines kepimo formeles ir laikyti šaldiklyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų