Šventėms artėjant: tradicinių kūčiukų receptas Pereiti į pagrindinį turinį

Šventėms artėjant: tradicinių kūčiukų receptas

2012-12-20 12:51
Šventėms artėjant: tradicinių kūčiukų receptas
Šventėms artėjant: tradicinių kūčiukų receptas / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Tradicinio kūčių patiekalo receptas. Kantriai ir su meile gaminkite šį Kalėdų išvakarių valgį. Susitelkimo ir skanių kūčiukų!

Sudėtinės dalys:

Miltai, 500 ;

Aliejus, 50 g.;

Druska, žiupsnelis;

Mielės, 30 g.;

Aguonos, 50 g.;

Cukrus, 100 g.;

Gaminimas:

Apie 350g miltų suberkite į dubenį ir išmaišykite su cukruje išleistomis mielėmis;Paviršių pabarstykite miltais ir palikite uždengtą dubenį šiltai, kad mielės iškildytų tešlą;Į pakilusią tešlą supilkite aliejų įberkite dar cukraus, druskos, suberkite aguonas ir viską gerai išmaišykite;Įsijokite likusius miltus ir gerai išminkykite (apie 15-20 min), kol tešla nebelips prie rankų;Padarykite 1 cm storio volelius ir supjaustykite taip pat 1 cm ilgio gabalėliais, sudėkite į skardą ir apibarstykite miltais (kad nesuliptų);Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels. Palaikykite juos šiltoje orkaitėje, kad būtų traškesni;Prieš valgydami, pamerkite į aguonų pieną.

Kaip suformuoti kūčiukus greitai? Teko girdėti, kad greitiai kūčiukus suformuoti galima šiuo būdu: iškočiojame tešlą į 1 cm storio sluoksnį, jį supjaustime 1 cm kraštinės kvadratėlius. Gausiai apibarsome miltais ir beriame viską į tinklinį maišelį. Jame šiek tiek pakratome kūčiukus – jie aplimpa miltais ir pertelkliniai miltai nubyra. Iš tinklinio maišelio beriame kūčiukus tiesiai į skardą ir paskirstome tolygiais tarpais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų