Tradicinio kūčių patiekalo receptas. Kantriai ir su meile gaminkite šį Kalėdų išvakarių valgį. Susitelkimo ir skanių kūčiukų!
Sudėtinės dalys:
Miltai, 500 ;
Aliejus, 50 g.;
Druska, žiupsnelis;
Mielės, 30 g.;
Aguonos, 50 g.;
Cukrus, 100 g.;
Gaminimas:
Apie 350g miltų suberkite į dubenį ir išmaišykite su cukruje išleistomis mielėmis;Paviršių pabarstykite miltais ir palikite uždengtą dubenį šiltai, kad mielės iškildytų tešlą;Į pakilusią tešlą supilkite aliejų įberkite dar cukraus, druskos, suberkite aguonas ir viską gerai išmaišykite;Įsijokite likusius miltus ir gerai išminkykite (apie 15-20 min), kol tešla nebelips prie rankų;Padarykite 1 cm storio volelius ir supjaustykite taip pat 1 cm ilgio gabalėliais, sudėkite į skardą ir apibarstykite miltais (kad nesuliptų);Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels. Palaikykite juos šiltoje orkaitėje, kad būtų traškesni;Prieš valgydami, pamerkite į aguonų pieną.
Kaip suformuoti kūčiukus greitai? Teko girdėti, kad greitiai kūčiukus suformuoti galima šiuo būdu: iškočiojame tešlą į 1 cm storio sluoksnį, jį supjaustime 1 cm kraštinės kvadratėlius. Gausiai apibarsome miltais ir beriame viską į tinklinį maišelį. Jame šiek tiek pakratome kūčiukus – jie aplimpa miltais ir pertelkliniai miltai nubyra. Iš tinklinio maišelio beriame kūčiukus tiesiai į skardą ir paskirstome tolygiais tarpais.
Naujausi komentarai