Pereiti į pagrindinį turinį

Vegetariški kepiniai ant grotelių

2015-06-18 08:50
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Vegeratarams ir visiems, kuriems pabodo mėsa, siūlome ant grotelių išsikepti baklažanų, moliūgų ar tiesiog sūrio. Tikrai nenusivilsite.

Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu

Reikės

4 vidutinio dydžio baklažanų,

2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,

druskos (pagal skonį),

Padažui:

400 g fetos,

200 g varškės sūrio,

100 g lydyto sūrelio,

3 valgomųjų šaukštų juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Paruošimo būdas

Baklažanus išilgai supjaustykite plačiomis, maždaug 1 cm storio juostelėmis. Kiekvieną griežinėlį apibarstykite druska, o po 15 min. nuplaukite išsiskyrusias sultis. Kruopščiai nusausinkite, patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių (groteles taip pat patepkite aliejumi) ir ant vidutinio karštumo žarijų kepkite po 5 min. kiekvieną pusę.

Paruoškite padažą: visų trijų rūšių sūrį ištrinkite iki vienalytės masės, sudėkite juostelėmis supjaustytas alyvuoges ir sumaišykite. Padažą patiekite atskirame indelyje.

Ant grotelių kepti moliūgai

Reikės

500 g moliūgų,

3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 arbatinio šaukštelio druskos (pagal skonį),

1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),

50 g gražgarsčių,

1 valgomojo šaukšto baltojo vyno acto,

0,5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių.

Paruošimo būdas

Supjaustykite moliūgą riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite druska, maltais pipirais, aitriąja paprika ir palikite pusvalandžiui.
Dėkite moliūgų riekeles ant grotelių ir kepkite, kol dailiai apskrus. Skanaukite su gražgarstėmis.

Ant grotelių keptas sūris

Reikės

Mėgstamo skonio sūrio (labiausiai tinka varškės arba fetos ir kt.),

1 arbatinio šaukštelio druskos (ar pagal skonį),

1 arbatinio šaukštelio pipirų (pagal skonį),

2 valgomųjų šaukštų smulkintų žalumynų (bazilikų, petražolių, rozmarinų, krapų, svogūnų ir pan.),

2 česnako skiltelių,

2 valgomųjų šaukštų majonezo.

Paruošimo būdas

Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 min. iš abiejų pusių.  Tuomet nuimkite folijos viršų ir pakepkite, kad apskrustų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų