Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus širdyje – dalelė Argentinos

2009-06-06 23:59
Erdvė: viešbučio "Atrium" kambariai dvigubai didesni nei daugelio kitų viešbučių.
Erdvė: viešbučio "Atrium" kambariai dvigubai didesni nei daugelio kitų viešbučių. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Gardūs argentinietiški valgiai, maloni atpalaiduojanti aplinka ir puikus aptarnavimas – taip klientus pasitinka Pilies gatvėje viešbutyje "Atrium" įsikūręs restoranas "El Gaucho Sano" (Pilies g. 10).

Laisvos dvasios restoranas

Pietūs ar vakarienė restorane dažniausiai tarsi įpareigoja – reikia atitinkamai apsirengti, būti pasitempus. Tačiau tokį oficialų elgesį įsivaizduoti Argentinoje sunku, todėl ir restorane "El Gaucho Sano" viskas kitaip. "Ateina žmonės vilkėdami laisvalaikio aprangą, džinsus, patogiai įkrinta į mūsų kėdes ir gali ilsėtis kaip tik patinka", – šypsojosi viešbučio "Atrium" direktorius Tomas Kuoras.

Tokią laisvą atmosferą sukuria restorano aplinka. Istoriniame XVI a. UNESCO saugomame pastate išsaugotas autentiškas interjeras pagyvintas Pietų Amerikos stiliaus detalėmis: patogūs krėslai, virš stalų ištemptos karvių odos, klientų akiai atvira virtuvė leidžia pasijusti lyg tolimame egzotiškame krašte.

Net maistas čia patiekiamas neįprastai – kepsniai atnešami ne lėkštėse, o ant medinių lentelių. Norintys pasislėpti nuo pašalinių ir ieškantys ramybės gali ramiai leisti laiką restorano viduje, mėgstantys miesto šurmulį gali įsitaisyti lauke ir stebėti nuolat gyvybingą Pilies gatvę.

Tikra argentinietiška virtuvė

Mėgstantys keliauti žmonės dažnai guodžiasi – skirtingoms šalims atstovaujantys restoranai dažnai tik pasinaudoja krašto pavadinimu, o valgiaraštyje – nė kvapo tradicinių tos šalies patiekalų. Restoranui "El Gaucho Sano" to neprikiši. Jei trūksta nors vienos sudedamosios dalies, būtinos tikram argentinietiškam patiekalui pagaminti, jis negaminamas.

Šios taisyklės restorane griežtai laikomasi – valgiaraštį nuolat prižiūri iš Argentinos atvykstantis profesionalus virėjas. "Visi pasitariame, kokių patiekalų atsisakyti, kokių jis gali pasiūlyti naujų. Tuomet važiuoja į parduotuves, šnekasi su tiekėjais ir, jei nors vienos sudedamosios dalies trūksta, griežtai atsisako pakeisti ją kuo nors kitu", – juokėsi T.Kuoras.

Beje, dažnas klysta maišydamas argentinietišką virtuvę su meksikietiška, kuriai būdingas aštrus maistas. "Argentinietiškoje virtuvėje aštrių patiekalų praktiškai nėra. Argentiniečiai labai mėgsta ant žarijų keptą mėsą, dažniausiai – jautieną, todėl ir pas mus tokių patiekalų daugiausia", – pasakojo viešbučio vadovas.

Vienas įdomiausių restorano valgiaraščio atradimų – karštos braškės su pipirais ir ledais. Iš pirmo žvilgsnio keistas desertas maloniai nustebina išdrįsusius jo paragauti. Šiltos braškės suteikia malonų skonį, ledai atgaivina, o nurijus gerklėje jauti smagų pipirų šildymą.

Kambariai lyg rūmuose

Be abejo, restorane lankosi ne tik praeiviai, bet ir viešbučio gyventojai. Nusprendę apsigyventi viešbutyje "Atrium" jie dažnai nustemba: kambariai čia dvigubai didesni nei daugelio kitų viešbučių, todėl ilsėdamiesi čia gali jaustis lyg karaliai. "Mums dažnai siūlo pertverti kambarius ir daugiau uždirbti nuomojant kaip du, tačiau mes verčiau renkamės išlikti išskirtiniai ir leisti savo klientams pajusti ypatingą komfortą", – sakė T.Kuoras.

Viešbutyje taip pat įrengta sauna, kuria gali naudotis tiek viešbučio svečiai, tiek kiti norintys. Čia dažnai švenčiami gimtadieniai, mergvakariai, bernvakariai, rengiami verslo susitikimai. Klientų pageidavimu viešbutyje gali būti organizuojamos konferencijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų