Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvies mėgėjams – farširuota lydeka (lengvai pagaminama)

2013-12-02 11:31
DMN inf.
Asmeninio arch. nuotr.

Įdarytos lydekos receptą "Kauno dienos" šventinių patiekalų konkursui atsiuntė kaunietė Valentina B. Taip paruošta lydeka tiks ant bet kurio, išskyrus Kūčių, šventinio stalo.

Patiekalui reikės:

1 lydekos (apie 1 kg svorio),
2 riekučių batono,
1 kiaušinio,
50 g sviesto,
1/4 stiklinės pieno,
1 svogūno,
1 citrinos,
2 morkų,
universalių prieskonių "Maggi", druskos, baltųjų pipirų.

Gaminimas:

Batono riekutes pamerkiame piene, sumalame lydekos mėsą. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu (atšildytu) sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname "Maggi" prieskoniais, baltaisiais pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.

Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. Išimtą iš orkaitės lydeką pašlakstome citrinos sultimis ir papjaustome šalia citrinos griežinėlių (iš jų galima sudėlioti vėduoklę) arba įterpiame juos tarp supjaustytos lydekos gabalų, kaip parodyta nuotraukoje. Tokiu atveju reikės dviejų citrinų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų