Rudens receptas
250 g miltų,
1 trynys,
125 g sviesto,
3 kiaušiniai,
200 g grietinės,
300 g rūgštesnių obuolių,
100 g virto kumpio,
200 g burgundiško sūrio "Epoisses",
druskos, muskato, pipirų.
Iš miltų, trijų žiupsnių druskos, trynio, sviesto ir 30 ml šalto vandens suminkyti tešlą, ją suvynioti į plėvelę ir palikti pusvalandžiui šaldytuve.
Kiaušinius suplakti su grietine, nuluptus obuolius ir sūrį bei kumpį supjaustyti šiaudeliais. Obuolius, sūrį ir kumpį sumaišyti su kiaušinių ir grietinės mišiniu, paskaninti druska, pipirais ir muskatu. Tešlą iškočioti ir ja iškloti apvalią maždaug 26 cm skersmens kepimo formą – nepamiršti užlenkti šonų. Ant tešlos sukrėsti įdarą ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 min.
Naujausi komentarai