Rudens receptas
3 šaukštai razinų,
30 g sviesto,
40 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
5 šaukštai rudojo cukraus,
5 šaukštai riebios grietinėlės,
4 obuoliai.
Ant mažos ugnies keptuvėje lėtai ištirpinti sviestą, suberti dribsnius, cukrų ir nuolat maišant šiek tiek pakepti. Keptuvę nukelti nuo ugnies, į mišinį supilti grietinėlę, suberti razinas (pastarąsias galima prieš gaminant valandą pamirkyti rome – 3 šaukštams razinų reikės 5 šaukštų romo), gerai išmaišyti. Išskobti obuolių šerdis, į tuščią vietą pridėti įdaro. Obuolius sudėti į riebalais pateptą ir greitai paruošiamų avižų dribsniais pabarstytą kepimo formą. Galima naudoti ir foliją – kiekvieną obuolį padėti ant riebalais patepto, dribsniais pabarstyto folijos gabalėlio, jo kampus lengvai užspausti obuolio viršuje. Prieš patiekiant, obuolius apšlakstyti kalvadosu.
Naujausi komentarai