Pereiti į pagrindinį turinį

Istoriniai maršrutai radijo eteriu

2009-04-09 09:00

Leidykla „Druka“ ir „Radijas 9“ visuomenei pristato naują kultūrinį projektą – radijo laidų ciklą „Istoriniai maršrutai po senąją, gerąją, gražiąją Klaipėdą“.

"Regiono istorija, jo kultūriniai komponentai – labai svarbi kultūrinio identiteto stiprinimo dalis. Labai svarbu atskleisti ir multikultūrinio senosios Klaipėdos miesto bruožus, papasakoti apie istorinius įvykius, priminti žymiuosius čia gyvenusius miestiečius. Šiuo projektu, pasitelkus į pagalbą filologę Jovitą Saulėnienę, bus gyvu žodžiu prabilta ne į vieną kurią tikslinę auditoriją, bet į visos Vakarų Lietuvos plačiąją visuomenę", – teigė leidyklos vadovė Renata Būdvytienė.

Kiekviena radijo laida, kurios trukmė – 20 min., pakvies pakeliauti po Mažąją Lietuvą, Klaipėdos kraštą, po miestą vis nauju maršrutu. Klausytojai bus pakviesti į senąsias Klaipėdos gatves prisiminti jų linksmas, nostalgiškas, kartais ir graudžias istorijas. Laidose bus pristatyti ir Rasos Krupuvičiutės-Tariq naujosios knygos – „Das versunkene Memel. Nugrimzdusi Klaipėda“ puslapiai. Ši knyga – tai legendų, apybraižų, atsiminimų, literatūros kūrinių apie XII –XX a. Klaipėdą rinktinė.

Laidos bus transliuojamos FM 91,4 MHz dažniu nuo balandžio 22 d. kiekvieną trečiadienį 10 val. Kartojama sekmadieniais 13 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų