Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdų Senelis panoro tapti kraujo donoru

2012-10-31 10:10
Kalėdų Senelis panoro tapti kraujo donoru
Kalėdų Senelis panoro tapti kraujo donoru / Vytauto Petriko nuotr.

Pažiūrėti į netikėtą kraujo donorą subėgo vos ne visi kraujo donorystės įstaigos darbuotojai. Juk ne kasdien duoti kraujo pageidauja pats Kalėdų Senelis.

Spalio pabaigoje pamatyti gatve žygiuojantį Kalėdų Senelį – ne kasdienis įvykis. O juo labiau kai šis patraukė ne į žaislų parduotuves, o į Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialą.

Kalėdų Senelio pasirodymas jo darbuotojams buvo netikėtas, o dar labiau nustebino, kai svečias panoro duoti kraujo. Pateikdamas asmens dokumentą donoras įspėjo, kad čia viso labo klastotė.

Mat pase vietoj Kalėdų Senelio atvaizdo švietė aktoriaus ir šokėjo Petro Lisausko veidas bei pavardė. Jis kraujo donoru tapo jau 20 kartą.

Netikėtu amplua duoti kraujo aktorius sumanė tikėdamasis atkreipti dėmesį į neatlygintiną kraujo donorystę. Pirmąkart donoru jis tapo prieš šešerius ar septynerius metus.

Tėvelio liga tik sustiprino įsitikinimą, kad donorystė gali padėti išgelbėti ne vieną gyvybę.

Aktorius minėjo, kad duoti kraujo spalio pabaigoje jis sumanė neatsitiktinai, nes vėliau laukia įtemptas laikotarpis. Petras neslėpė, kad gruodį Kalėdų Senelio kostiumas praverčia ne tik duodant kraujo.

Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialas pirmą kartą sulaukė kraujo duodančio Kalėdų Senelio. Įstaigos direktoriaus pavaduotoja Aelita Skarbalienė patikino, kad netikėtas svečias visai dienai darbuotojus užkrėtė gera nuotaika, o kalbų netrūko iki darbo dienos pabaigos.

„Smagu, kai šventę norima padaryti ne tik sau, bet ir kitiems“, – pasidžiaugė pavaduotoja.

Pasitaiko, kad žmonės kraujo donorais tampa norėdami įprasminti sau svarbią dieną. Kraujo duodama sulaukus pilnametystės, per gimtadienį ar artėjančių Kalėdų proga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų