Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdų Seneliui litų negaili

2009-12-22 13:59
Pramogos: Kalėdų Senelio pasirodymas įmonės vakarėlyje – programos ašis.
Pramogos: Kalėdų Senelio pasirodymas įmonės vakarėlyje – programos ašis. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Įmonių vakarėliams ar vaikų darželiams šiais metais yra iš ko rinktis ieškant kur pasisamdyti Kalėdų Senelį, tačiau šios paslaugos kaina išliko tokia pati, kaip ir pernai.

Kainą muša nelegalai

Uostamiestyje vyrauja 200–350 litų kaina už Kalėdų Senelio pasirodymą. Tiek daugmaž kainuoja pramogų verslo įmonių teikiamos paslaugos. Studentų ar savamokslių jaunų žmonių įmanoma pasisamdyti už dar mažesnę kainą – kai kur pavyksta nusilygti iki 100 litų už valandą.

Pasak įmonės „Šventinės paslaugos“ vadovės Julijos Popelkovskajos-Muchinos, kainą smarkiai numuša vadinamieji nelegalūs Kalėdų seneliai.

„Mūsų paslauga kokybiška, į vaikų darželius važiuoja ne tik aktorius, bet ir garso operatorius. Mūsų aktoriai kalba įvairiomis kalbomis. Turime skirtingus kostiumus, todėl galime pasiūlyti ne tik Kalėdą, bet ir Santa Klausą, Senelį Šaltį. Tai yra aktualu, nes Kalėdų seneliai jau nemoka kalbėti rusiškai, o vaikų darželiai tokių ieško“, – kalbėjo įmonės vadovė.

Teigiama, kad šiemet Kalėdų senelių nuoma nėra populiari. Įmonės šventes ruošia pačios ir darbuotojų vaikams patys rengia Kalėdų eglutes. Vaikų darželiuose taip pat verčiamasi be samdyto Kalėdų Senelio paslaugų, patys darbuotojai ar vaikų tėveliai rengia pasirodymus.

Vieno Kalėdų Senelio pasirodymas gali kainuoti apie 200 Lt. Jei Senelis atsives ir Snieguolę, kaina gali pakilti.

Internete galima surasti pusę valandos trunkantį Kalėdų Senelio pasirodymą už 60 Lt. Už pasirodymą su Snieguole prašoma nuo 140 iki 160 Lt už valandą.

Rogės – nepopuliarios

Egzotikos trokštantys klaipėdiečiai gali išsinuomoti Kalėdų Senelį, kuris atvyktų arkliais tempiamomis rogėmis. Tačiau ši paslauga kainuoja 1 tūkst. litų.

Pramogų projektų bendrovės „Trys karaliai“ direktorius Remigijus Žiogas tvirtino, kad šia paslauga susidomėjo tik vienas naujasis rusas.

„Mūsų įmonėje Kalėdų dienai užsakymų jau netrūksta, tačiau tarp Kalėdų ir Naujųjų metų dar įmanoma susitarti. Tuomet ir kaina bus mažesnė, vidutiniškai ji svyruoja nuo 200 iki 300 Lt. Tačiau nepopuliariomis dienomis ar labai trumpam laikui galime nusiderėti iki 150 Lt. Negaliu pasakyti, kad užsakymų sumažėjo, turime šešis senelius ir jiems darbo netrūksta“, – kalbėjo Remigijus Žiogas.

Tris dešimtmečius Klaipėdoje vaikų namus lanko ir nemokamas Kalėdų Senelis.

„Ką tik lankiausi vaikų namuose, suplanuotas vakaras Tuberkuliozės ligoninėje. Šį darbą atlieku labdaringai, juk žmonėms tai teikia džiaugsmą“, – kalbėjo vardo nenorėjęs atskleisti klaipėdietis.

Striptizas atpigo

Dar viena kaskart populiarėjanti šventinio vakaro programa vis labiau skinasi kelią į privačius vakarėlius. Įmonės vietoje Kalėdų Senelio pasirodymo samdosi striptizo šokėjus. Jei kolektyve vyrauja vyriškiai, samdoma Snieguolė šokėja, jei moteriškoji dalis ima viršų – šokėjas apsirengia Kalėdų Seneliu. Šiame versle stebimas staigus kainų kritimas, todėl striptizo pasirodymai vis populiarėja.

Portalo Aistringas.com vadovas Tomas Kauneckas tvirtino, kad visoje šalyje striptizo paslaugas teikiančioje kompanijoje Kalėdų sSenelio personažas pastarosiomis dienomis ypač pageidaujamas.

„Vykstame į bet kurį miestą, trijų šokių pasirodymo kaina – 200 Lt. Kalėdų Seneliu persirengęs šokėjas gali atlikti visas šio personažo funkcijas – ir pasveikinti, ir dovanas išdalyti, ir pašokti. Snieguolių pasirodymai net populiaresni. Siūlome įvairias programas, teminius vakarėlius“, – kalbėjo T.Kauneckas.

Prieš metus vienas striptizo šokis kainavo 100 Lt.

Išnaša

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų