Rudens receptas
600 g bulvių,
100 ml alyvuogių aliejaus,
130 g miltų,
2 tryniai,
4 griežinėliai virto kumpio,
4 griežinėliai rakleto sūrio,
120 g džiūvėsių trupinių,
druskos, pipirų, muskato.
Nuskustas ir nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves išvirti, atvėsintas sutrinti. Į bulvių tyrę įmušti trynius, suberti miltus, paskaninti pipirais ir gerai išminkyti. Tešlą padalyti į 4 dalis ir iš kiekvienos iškočioti maždaug 0,5 cm storio paplotėlius. Ant kiekvieno papločio uždėti po griežinėlį sūrio ir kumpio, sulenkti ir gerai užspausti kraštus. Kiekvieną blynelį apvolioti džiūvėsiuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje maždaug po 4 min. kiekvieną pusę. Patiekti su bešamelio padažu, grietine ar kaip garnyrą per šventinius pietus.
Naujausi komentarai