Rudens stalui
Vienuolikametė kaunietė Jonė Barbora Laukaitytė ne tik tarp bendraamžių garsėja savo sugebėjimu šeimininkauti virtuvėje. "Aš nuo aštuonerių sukinėjuosi virtuvėje, kur karaliauja močiutė – labai gera šeimininkė. Ji mane išmokė kepti ir virti, tačiau labiausiai man patinka kepti saldumynus", – neslėpė J.Naujalio muzikos gimnazijos penktokė Barbora.
Mergaitė siūlo laikraščio skaitytojams išsikepti šiam metų laikui labai tinkamą obuolių pyragą. Štai jo nesudėtingas receptas.
Po stiklinę miltų, cukraus, manų kruopų,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
200 g atšaldyto sviesto,
5 rūgštesni obuoliai.
Viską, išskyrus sviestą ir obuolius, gerai sumaišyti ir padalyti pusiau. Tuomet dalį atšaldyto sviesto sutarkuoti ir drožlėmis padengti kepimo indo dugną. Ant jų išpilti sauso mišinio pusę, o ant viršaus – pjaustytus obuolius. Juos užpilti likusiu sausu mišiniu, jį pabarstyti sviesto drožlėmis (jas verta paskaninti cukrumi ar medumi). Kepti apie 40 min. iki 190 laipsnių įkaitusioje orkaitėje.
Naujausi komentarai