Pereiti į pagrindinį turinį

Parodoje – aštuonmetės klaipėdietės piešiniai (foto)

2013-05-09 13:37
Parodoje – aštuonmetės klaipėdietės piešiniai (foto)
Parodoje – aštuonmetės klaipėdietės piešiniai (foto) / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Trečiadienį vakare Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje miestiečiams pristatyta aštuonmetės klaipėdietės Patricijos Daugėlaitės piešinių paroda. Neabejotinai talentinga mergaitė yra jauniausia iš čia kada nors eksponuotų meno kūrinių autorių.

Pati S.Dacho pagrindinės mokyklos antrokė nesureikšmino parodos atidarymo. Ramaus būdo mergaitei kur kas maloniau piešti, nei rodyti savo darbus.

Patricijos mama Margarita Šniutytė-Daugėlienė pasakojo, kad nuo pat mažens mergaitei nereikėjo lėlių. Mieliausias žaislas buvo pieštukai, o mėgstamiausias žaidimas – piešimas.

Nuo penkerių metų mergaitė lanko Klaipėdos jaunimo centro dailės studiją „Varsa“. Mokytoja Loreta Laurinavičienė prieš metus pranešė, kad Patricija jau pasiekė tokį lygį, jog jos darbus galima eksponuoti parodoje.

Praėjusių metų sausį mokytoja nusiuntė mergaitės darbus į ES valstybių rengiamą konkursą, kurios tema „Galaktika“. Vėliau mergaitės mama sulaukė skambučio iš Europos Komisijos informacinio centro, jog dukros piešinys pripažintas nugalėtoju. Tačiau konkurso organizatorei, tikslinusiai mergaitės anketinius duomenis, teliko tik apgailestauti, kad Patricija buvo pernelyg jauna jame dalyvauti.

„Dukra nė nesuprato, kad buvo laimėjusi tokį rimtą konkursą, bet tik dėl griežtų reikalavimų jos vietą užėmė kitas vaikas. Jai nėra svarbu pasipuikuoti savo darbais. Kartais stebiuosi jos fantazija. O kai paklausiau, kaip jai į galvą ateina tokie vaizdiniai, ji pažiūrėjo į mane tokiu žvilgsniu, iš kurio supratau, kad jai šis klausimas visiškai nesuvokiamas“, – pasakojo Patricijos mama.

P.Daugėlaitė, nepaisant itin jauno amžiaus, lanko ne tik dailės studiją, bet ir muzikos mokyklą, kur mokosi groti smuiku.

„Nežinau, ar tai bus jos pašaukimas, bet dabar nebūna, kad Patricija nenorėtų piešti. Tai pats mėgstamiausias jos užsiėmimas“, – atviravo mergaitės mama.

J.Janonio gatvėje esančioje bibliotekoje eksponuojama mažosios dailininkės 22 darbų paroda vadinasi „Apie viską“. Ją čia bus galima pamatyti iki gegužės pabaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų