Susirūpinusi dėl to, kad jos gastronominei reputacijai kenkia standartų neatitinkančios užkandinės, Prancūzija svarsto, ar uždrausti viešojo maitinimo įstaigoms vadintis restoranais, jeigu jose maistas nėra ruošiamas nuo pat pradžios ir ten dirbančių šefų.
Šiuo draudimu, kurį remia restoranų sąjunga „Synhorcat“ ir parlamentarų grupė, siekiama pažaboti „restoranų“, kuriuose patiekiamas iš pusgaminių paruoštas ar mikrobangų krosnelėje pašildytas maistas, dygimą.
Tačiau pasiūlymui priešinasi kai kurie restoranų savininkai, kurie baiminasi, kad jis pakenks industrijai pakeldamas kainas, ir perspėja, kad bus prarasta daug darbo vietų.
Tačiau parlamentui rengiamasi pateikti naujo vartotojų teisių įstatymo projekto pataisą.
Pagal ją būtų apribota teisė vartoti terminą „restoranas“. Restoranu galėtų vadintis tik tos įstaigos, kuriose maistas ruošiamas čia pat, iš žaliavų, šviežių arba šaldytų.
Išimtys būtų taikomos tik kai kuriems jau paruoštiems iš anksto produktams, tokiems kaip duona ir ledai.
„Greitasis maistas ir maistas išsinešti pernai sudarė 54 proc. Prancūzijos rinkos – 34 mlrd. eurų ir pirmą kartą pardavimu pralenkė tradicinį maistą, patiekiamą restoranuose prie aptarnaujamų staliukų.
Naujausi komentarai