Quantcast

Rudens receptas: Graikiškos salotos

"Nesu iš tų, kurie virtuvėje mėgsta leisti laisvalaikį, todėl pirmenybę teikiu greit paruošiamiems patiekalams. Vienos iš mano mėgstamiausių yra graikiškos salotos", – sako Rūta Stankevičiūtė, dienraštyje nušviečianti ekonomikos įvykius.

5 salotų lapai,
3 pomidorai,
150 g fetos sūrio,
3 agurkai,
1 mėlynasis svogūnas,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
35 g žaliųjų alyvuogių,
35 g juodųjų alyvuogių,
"Santa Maria" salotų prieskonių, druskos, grūstų pipirų, krapų,
pusė citrinos.

Lėkštę išklojame salotų lapais, ant jų dedame stambiai supjaustytus agurkus ir pomidorus, alyvuoges, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir susmulkintą svogūną. Į salotinę įberiame krapų, druskos, pipirų, užspaudžiame citrinos sulčių, užpilame alyvuogių aliejaus. Į tradicines graikiškas salotas paprastai dar dedama paprikos, bet aš jų nemėgstu, todėl ir nerekomenduoju. Yra tekę ragauti tokių salotų su graikiškais riešutais. Skanaus!


Šiame straipsnyje: salotosreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Nu je, pradėkit rašyt ne KĄ mėgstat valgyt (koks kieno reikalas), bet kur - už knaipių reklamą galėsit pinigus imti !
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių