Rugsėjo 1-osios pyragas Pereiti į pagrindinį turinį

Rugsėjo 1-osios pyragas

2009-09-01 23:59 diena.lt inf.
Rugsėjo 1-osios pyragas
Rugsėjo 1-osios pyragas / DMN archyvo nuotr.

Rudens receptas

225 g sviesto arba margarino,

5 kiaušiniai,

250 g miltų,

apie 200 g cukraus,

vanilinio cukraus pakelis, druskos,

120 ml citrinos sulčių (maždaug 4–5 citrinų),

100 ml apelsinų sulčių.

Iš 125 g sviesto, 1 kiaušinio, 60 g cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir miltų išminkyti tešlą. Ja iškloti formą, nepamiršti suformuoti bent 2–3 cm kraštų. Pašauti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti apie 20 min., kol gražiai pagels.

Citrinų masę pagaminti iš likusių produktų. Sviestą ištirpinti ant nedidelės ugnies. Citrinų sultis sumaišyti su apelsinų sultimis. Su likusiu cukrumi gerai išplakti baltymus, atskirai išsukti cukrų ir trynius, į juos supilti sviestą ir sultis. Galiausiai sumaišyti trynių masę ir baltymus. Citrinų masę supilti ant apkepto tešlos pagrindo ir kepti apie 30 min. iki 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Valgyti gerai atvėsintą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra