Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalis pajūryje stebins žvarba

2013-06-08 10:00
Savaitgalis pajūryje           stebins žvarba
Savaitgalis pajūryje stebins žvarba / Vytauto Liaudansko nuotr.

Savaitgalis pajūryje bus žvarbus, ypač šalta bus paplūdimiuose, tik atokiau nuo jūros galima bus mėgautis saulės teikiamais malonumais.

Šiomis dienomis iš šiaurės bei šiaurės vakarų pasisukęs vėjas lems žvarbą pajūryje. Todėl Neringoje, Klaipėdoje ir Palangoje pasikaitinti ant smėliuko sumanę poilsiautojai nusivils – oro temperatūra čia kils ne daugiau kaip iki 16 laipsnių, nors ir nestiprus, bet šaltas vėjas gins žmones į kopas.

Pajūryje numatomos šaltos naktys, oro temperatūra nukris iki 7–10 laipsnių, o savaitės pradžioje naktys gali būti dar pora laipsnių šaltesnės.

Sekmadienį ir pirmadienį gali būti daugiau debesų, o kitomis dienomis žadama giedra.

Poilsio dienomis bei kitą savaitę laukiama anticiklono, atplūs aukštesnio slėgio masės, todėl numatomi kontrastingi orai. Pajūryje bus tik apie 15–16 laipsnių šilumos, o mieste oras įšils iki 18–20 laipsnių.

Sinoptikė Elvyra Latvėnaitė teigė, kad vos už 20 kilometrų nuo Klaipėdos bus gerokai šilčiau, oras šils iki 20 ir daugiau laipsnių.

Jūroje vanduo kol kas labai šaltas. Ties Nida jis sušilo vos iki 7 laipsnių, Klaipėdos paplūdimiuose vanduo sušilo iki 14 laipsnių, tačiau artimiausiu metu ir čia vanduo atšals.

Šiltesnių orų mūsų krašte galima tikėtis tik ateinantį savaitgalį.

„Kol vanduo jūroje įšils, orai bus permainingi. Patarčiau poilsiaujantiems atkreipti dėmesį į vėjo kryptį ir patiems prognozuoti, kokio oro tikėtis artimiausiomis valandomis. Jei pučia vakarų ar šiaurės vakarų vėjas, galime neabejoti, kad prie jūros nebus šilta. Žodžiu, šis savaitgalis šilumos ir saulės mėgėjams bus nekoks, o sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms oras visada geras“, – teigė E.Latvėnaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų