Vasaros receptas
"Mūsų mamos ir močiutės virdavo puikias uogienes, kodėl gi mes negalime to daryti?" – šypsosi smaližius Vytenis Pauliukaitis. Mėgstamiausia garsaus režisieriaus uogienė – braškių. Tačiau šiai žiemai jis pabandys pasiruošti ir kitokių – pagal konditerijos cecho "Beatričės saldumynai" vadovės Rūtos Šiušienės receptus. Juoba, kad, kaip sako profesionalai, šiais laikais gardžią uogienę gali išsivirti ir daug įgūdžių neturinčios šeimininkės.
Labiausiai darbą palengvina specialus uogienių cukrus. Įbėrus jo vietoj įprasto cukraus uogienę išvirti galima vos per penkias-šešias minutes. Nors seniau buvo įprasta virti uogienes iš vienos rūšies uogų, dabar vis populiaresni tampa įvairūs mišiniai. Dedama nebe tik uogų, bet ir šviežių ar džiovintų vaisių, kartais pilama šiek tiek alkoholinių gėrimų.
Vasaros uogienė
250 g braškių,
250 g ananaso,
150 g juodųjų serbentų,
350 g mėlynių,
0,5-1 kg uogienių cukraus,
0,5 vanilės lazdelės.
Nuplautus ir susmulkintus vaisius su uogomis supilti į puodą. Suberti uogienių cukrų, įdėti vanilės lazdelę. Virti, kol masė sutirštės. Puodą nukelti nuo viryklės. Nugriebti putas. Išpilstyti į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždaryti. Laikyti šaltai.
Naujausi komentarai