Vasaros receptas
Pakelis šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
truputis margarino,
braškių,
vyšnių likerio "Maraschino",
250 g varškės,
125 g jogurto,
1 pakelis vanilinio cukraus,
50 g miltelinio cukraus,
250 g plaktos grietinėlės.
Tešlą atšildyti ir supjaustyti 10 x 10 cm dydžio kvadratėliais. Tešlos lapelius sudėti į riebalais išteptą skardą, juos aptepti ištirpintu margarinu ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 4 min. Atvėsinti. Braškes apšlakstyti likeriu. Varškę – geriausia naudoti kreminės konsistencijos, pvz., varškės kremą be priedų – sumaišyti su jogurtu, vaniliniu cukrumi, milteliniu cukrumi, galiausiai sukrėsti plaktą grietinėlę.
Skanėstas formuojamas sluoksniuojant kepinuką, kremą ir braškes: ant vieno tešlos lapelio užkrėsti šaukštelį kremo, ant kremo – kitą tešlos lapelį, vėl kremo – kol bus 5 sluoksniai. Ant viršutinio tešlos sluoksnio konditeriniu švirkštu užspausti kremo. Perpjautos braškės dedamos pagal norą – greta deserto lėkštelėje, tarp tešlos sluoksnių šalia kremo. Desertą būtina ruošti su išskirtiniu nusiteikimu ir kantrybe, nes estetika yra viena sudedamųjų šio deserto dalių.
2 riekutės duonos skrudinti,
alyvuogių aliejaus,
100 g bri,
5 braškės,
pipirų, svogūnų laiškų.
Duoną teptuku iš abiejų pusių aptepti aliejumi, padėti ant skardelės ir iš abiejų pusių truputį apskrudinti orkaitėje. Sūrį ir braškes supjaustyti riekelėmis. Ant duonos sluoksniais – kaip klojant čerpių stogą – sudėti sūrį ir uogas, apibarstyti pipirais ir pašauti kepti kelioms minutėms, kol išsilydys sūris. Patiekti pabarsčius smulkiai kapotais svogūnų laiškais.
Naujausi komentarai