Pereiti į pagrindinį turinį

Užkandėlė "Lavinkime skonį"

2009-06-12 23:59 diena.lt inf.

Vasaros receptas

Pakelis šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,

truputis margarino,

braškių,

vyšnių likerio "Maraschino",

250 g varškės,

125 g jogurto,

1 pakelis vanilinio cukraus,

50 g miltelinio cukraus,

250 g plaktos grietinėlės.

Tešlą atšildyti ir supjaustyti 10 x 10 cm dydžio kvadratėliais. Tešlos lapelius sudėti į riebalais išteptą skardą, juos aptepti ištirpintu margarinu ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 4 min. Atvėsinti. Braškes apšlakstyti likeriu. Varškę – geriausia naudoti kreminės konsistencijos, pvz., varškės kremą be priedų – sumaišyti su jogurtu, vaniliniu cukrumi, milteliniu cukrumi, galiausiai sukrėsti plaktą grietinėlę.

Skanėstas formuojamas sluoksniuojant kepinuką, kremą ir braškes: ant vieno tešlos lapelio užkrėsti šaukštelį kremo, ant kremo – kitą tešlos lapelį, vėl kremo – kol bus 5 sluoksniai. Ant viršutinio tešlos sluoksnio konditeriniu švirkštu užspausti kremo. Perpjautos braškės dedamos pagal norą – greta deserto lėkštelėje, tarp tešlos sluoksnių šalia kremo. Desertą būtina ruošti su išskirtiniu nusiteikimu ir kantrybe, nes estetika yra viena sudedamųjų šio deserto dalių.

2 riekutės duonos skrudinti,

alyvuogių aliejaus,

100 g bri,

5 braškės,

pipirų, svogūnų laiškų.

Duoną teptuku iš abiejų pusių aptepti aliejumi, padėti ant skardelės ir iš abiejų pusių truputį apskrudinti orkaitėje. Sūrį ir braškes supjaustyti riekelėmis. Ant duonos sluoksniais – kaip klojant čerpių stogą – sudėti sūrį ir uogas, apibarstyti pipirais ir pašauti kepti kelioms minutėms, kol išsilydys sūris. Patiekti pabarsčius smulkiai kapotais svogūnų laiškais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų