Pereiti į pagrindinį turinį

"Varpas" suskambo advento dvasia

2008-12-01 09:00
"Varpas" suskambo advento dvasia
"Varpas" suskambo advento dvasia / Tomas Ragina

Grupė Kauno "Varpo" gimnazijos moksleivių, pasidabinusių Kalėdų Senelio apranga ir marškinėliais su užrašu "Man ne vis tiek", atvežė dovanų visuomenės lėšomis išlaikomos Aleksoto gyvūnų prieglaudos laikiniems gyventojams.

Mokiniai klegėdami nešė į prieglaudos sandėlį minkštus, šiltus gultus, dubenėlius, kraiko pakuotes, šluotas, įvairius kitus šunų ir kačių priežiūros reikmenis bei pusantros tonos konservuoto maisto šunims ir katėms.

Kaip prisipažino "Varpo" gimnazijos aštuntokė Milda Ščerbinskaitė, šią advento metui labai tinkančią idėją pasiūlė mokyklos savivaldos seimas, o aštuntokai ir gretutinių klasių moksleiviai per mėnesį ją įgyvendino, viešose vietose rinkdami benamių gyvūnų prieglaudai aukas.

"Dėkojame prekybos miestelio "Urmas" administracijai, leidusiai mums mugės metu prašyti aukų bedaliams gyvūnams. Dosniausi buvo vyresnio amžiaus žmonės, tačiau visus pralenkė šunų ir kačių ėdalų gamintojai "Mars Lietuva" iš Gargždų. Kai mes paprašėme jų už surinktus pinigus parduoti pigiau maisto, tai jie ne tik neėmė pinigų, bet dar ir atsiuntė į prieglaudą konservuoto ėdalo ir dešrų šunims už dešimt tūkstančių litų", – kalbėjo džiūgaudama Milda.

Prieglaudos direktorius Karolis Masilionis pasidžiaugė: moksleiviai apdairiai pasiliko dar pinigų, kad galėtų sumokėti vienoje lentpjūvėje už pjuvenas – jos naudojamos voljeruose vietoj kraiko.

Širdingas vaikų sumanymas "Man ne vis tiek" suteikė jiems ne tik atlikto gero darbo džiaugsmo, bet ir akivaizdžiai priminė, kas atsitinka gyvūnams, kai juos šeimininkai išmeta į gatvę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų