Pereiti į pagrindinį turinį

Verslas menininkui nepavyko

2009-06-17 23:59

"Nubaudė už labdarą, jokios komercinės veiklos tikrai nevykdžiau", – tvirtina 26 metų kaunietis dailininkas.

Menų magistro laipsnį turinčiam Gytautui Balkevičiui miesto Viešosios tvarkos tarnyba surašė pažeidimų protokolą, o savivaldybės administracinė komisija antradienį įspėjo, kad šis menininkas be leidimo daugiau neprekiautų savo kūriniais.

Tuo tarpu pats Gytautas tikina, kad jis jokia komercija neužsiiminėjo, o tik geranoriškai už simbolinius 50 centų dalijo kauniečiams savo paveikslus, kuriuose pavaizduoti žinomi Lietuvos politikos veikėjai.

"Jie (valdžia – aut.past.) negali gi tiesiai pasakyti, kad nepieščiau politikų – kiltų didelis skandalas, todėl rado kitokį būdą ir įspėjo už tai, kad neva prekiavau neturėdamas tam leidimo", – aiškino nesuprastas menininkas.

Viešosios tvarkos tarnybos vyriausiasis specialistas Rimas Sidera patvirtino, kad G.Balkevičius įspėtas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnį – be savivaldybės leidimo prekiavo viešose vietose. Už šį pažeidimą taikomas įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų.

"Negalima prekiauti nenustatytose vietose ir dar be leidimo. Jis buvo paklaustas, ar prekiauja, ir atsakė, kad taip", – sakė R.Sidera.

Su dviem paveikslais vieną dieną G.Balkevičius išsirengė į Laisvės alėją. Praeiviams jis siūlė jo kūrinius įsigyti už 50 centų. "Šiais laikais žmonės net duonai pinigų neturi, o kur jau paveikslams ras? Todėl norėjau padaryti gera ir kažkam padovanoti savo meną", – teisinosi kaunietis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų