Pereiti į pagrindinį turinį

Vyšnių desertas

2009-07-16 23:59 diena.lt inf.

Vasaros receptas

3 šaukštai kapotų graikiškų riešutų,

500 ml pieno,

2 šaukštai akacijų medaus,

4 riešutinių ar vanilinių ledų rutuliukai,

kepintų graikiškų riešutų papuošti.

Kol serviravimui naudojamos taurės vės šaldytuve, užvirti pieną ir kapotus riešutus, pravėsus įmaišyti medų ir su ledais suplakti plaktuvu. Supilti į taures ir pabarstyti kepintais riešutais.

500 ml pieno,

200 g ryžių,

150 g vyšnių be kauliukų,

2 kiaušinių baltymai,

cukraus, druskos – pagal skonį,

vanilės kvapų.

Pieną užvirti su cukrumi, suberti ryžius ir, nukėlus nuo ugnies, palikti brinkti. Baltymus gerai išplakti su druska ir atsargiai maišant sukrėsti į ryžių košę. Pusę ryžių košės sukrėsti į apkepo formą, ant šio sluoksnio paskirstyti uogas, ant jų – likusią košę. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų