Vasaros receptas
3 šaukštai kapotų graikiškų riešutų,
500 ml pieno,
2 šaukštai akacijų medaus,
4 riešutinių ar vanilinių ledų rutuliukai,
kepintų graikiškų riešutų papuošti.
Kol serviravimui naudojamos taurės vės šaldytuve, užvirti pieną ir kapotus riešutus, pravėsus įmaišyti medų ir su ledais suplakti plaktuvu. Supilti į taures ir pabarstyti kepintais riešutais.
500 ml pieno,
200 g ryžių,
150 g vyšnių be kauliukų,
2 kiaušinių baltymai,
cukraus, druskos – pagal skonį,
vanilės kvapų.
Pieną užvirti su cukrumi, suberti ryžius ir, nukėlus nuo ugnies, palikti brinkti. Baltymus gerai išplakti su druska ir atsargiai maišant sukrėsti į ryžių košę. Pusę ryžių košės sukrėsti į apkepo formą, ant šio sluoksnio paskirstyti uogas, ant jų – likusią košę. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Naujausi komentarai