Pereiti į pagrindinį turinį

Antrasis stojimų turas: 60 specialybių niekas nepasirinko

2012-08-03 15:04
Antrasis stojimų turas: 60 specialybių niekas nepasirinko
Antrasis stojimų turas: 60 specialybių niekas nepasirinko / Shutterstock nuotr.

Rupjūčio 3 d.  iki 17-tos valandos jaunuoliai sužinos antrojo stojimo į aukštąsias mokyklas etapo rezultatus. Informuojama bus prisijungus prie internetinės LAMA BPO  sistemos ir elektronine žinute. Šeštadienį ir pirmadienį vyks antrasis sutarčių pasirašymas.

Rugpjūčio 7 dieną Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija  bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) paskelbs, kiek ir kokių vietų šalies aukštosiose mokyklose liko po antrojo turo. Paskutinė stojančiųjų distancija prasidės nuo rugpjūčio 7-osios  ryto ir tęsis iki rugpjūčio 9 dienos 17 valandos.

Dalyvaujantieji trečiame priėmimo į aukštąsias mokyklas  ture nebeprivalo laikytis savo prašymų pirminio sąrašo – stoti galima ir į specialybes, kurių pirmuosiuose turuose stojantysis nepageidavo. Jaunuoliai rugpjūčio 7 d.  LAMA BPO tinklalapyje galės matyti, kokios specialybės liko, ir rinktis iš jų. Paskutinio turo metu bus galima užpildyti 6 stojimo vietas.

Nuo birželio 1-os iki liepos 23-ios dienos užpildę registracijos prašymus stoti į aukštąsias mokyklas, bet nedalyvavę nei pirmajame, nei antrajame stojimų turuose, vis vien turės galimybę eiti į trečiąjį.

Trečiojo turo sutarčių pasirašymai vyks rugpjūčio 11-13 dienomis.

Po antrojo turo paaiškėjo, kad 60 specialybių šiais metais visiškai nesulaukė stojančiųjų. Šiemet niekas iš stojančiųjų nesirinko tekstilės, lengvoji pramonės  specialybių.Prognozuojama, kad šių specialistų Lietuvoje gali pritrūkti.

Įmantriais ir ilgais pavadinimais apipintos specialybės šiemet taip pat susilaukė mažiau dėmesio. „Tai daugiausiai vadybinio profilio mokslai, tačiau šio sektoriaus mažinimas gal net į naudą“, – komentavo LAMA BPO prezidentas Pranas Žiliukas.

Universitetuose šiemet pirmojo etapo metu pasirašyta 10 proc. mažiau sutarčių nei pernai, kolegijose – 20 proc. Tačiau, anot P. Žiliuko, tai nekeičia tendencijų, nes pakitę skaičiai nedideli. Daugiausiai laisvų vietų universitetuose liko socialinių ir technologijos mokslų srityse, kolegijose – verslo ir vadybos krypčių grupėje.

Pirmojo turo metu pasirašytos beveik visos sutartys su meno mokyklomis ir Karo akademija, todėl antrame ture šių specialybių neliko. Šiemet išaugo medicinos ir technologijos mokslų populiarumas, todėl konkurencija buvo gana didelė jau pirmajame ture.

Anot P. Žiliuko, trečiajame ture galimybę įstoti dažniausiai mėgina pasiryžusieji mokėti už mokslus, kadangi valstybės finansuojamų vietų beveik nelieka.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų