Pereiti į pagrindinį turinį

„Formulės Future“ čempionatas: pusfinalyje varžysis penki lietuviai

2021-08-21 14:10

Šeštadienį Kauno mariose tęsėsi pasaulio vaikų ir jaunimo „Formulės Future“ čempionatas. Čempionato metu ant vandens varžėsi nuo 6 iki 19 metų amžiaus vaikai, priklausantys nuo nulinės, dar kitaip vadinamos delfinų, iki 5 klasės. Šiandien sportininkai varžėsi slalomo rungtyje bei kovojo dėl bilietų į pusfinalį.

Į sekmadienį vykstantį pusfinalį bei finalą dėl pasaulio čempiono titulo turėjo galimybę patekti po keturis atstovus iš kiekvienos klasės. Net šeši atstovai iš Rusijos komandos pateko į pusfinalį. Į rytojaus varžybas kelialapius iškovojo ir penki Lietuvos atstovai, iš kurių du varžosi po Suomijos vėliava.

Delfinų arba nulinę klasę užkariavę lietuviai nurungė visus varžovus ir į pusfinalį prasibrovė aukščiausiose pozicijose. Adriana Kaskauskaitė, Majus Rocius, atstovaujantis Suomijai, bei Kemas Mitkus – jauniausieji Lietuvos komandos sportininkai, kurie, anot trenerio Edgaro Riabko, yra auganti ir būsima čempionų karta.

Į pusfinalį taip pat pateko antroje klasėje plaukiantis, Europos čempionu tapęs Dovydas Gedrimas bei pirmosios klasės pilotas Joris Paulauskas, tapęs Europos čempionato bronzos medalininku. Arčiausiai pusfinalio buvo penktosios klasės atstovė Nida Kilinskaitė, likusi per plauką nuo bilieto į pusfinalį ir nuo varžovės atsilikusi tik per tris dešimtąsias sekundės.

„Šiandien vaikai nusiramino ir įsivažiavo. Tikrai matosi, kad slalomo rungtyje didžioji dauguma lietuvių yra geresni nei manevravimo. Turime silpnesnę vietą, matome ją ir žinome, kur reikia pasitempti ir dirbti“ , – apie ateities tikslus kalbėjo „Formulės-2“ lenktynininkas bei jaunųjų sportininkų treneris Edgaras Riabko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų