Netradicinė koncepcija
"Pilies žiedas – viena judriausių Kauno vietų, į ją veda pagrindinės miesto gatvės, čia pat Senamiestis, Kauno pilis, Santaka, patogios automobilių aikštelės. Džiugu, kad netoliese esantį mūsų restoraną atranda vis daugiau lankytojų – tiek kauniečių, tiek miesto svečių. Jie ne tik patys ateina skaniai pavalgyti, bet ir rengia verslo susitikimus, šeimos šventes", – džiaugiasi restorano "Fresh Buffet / Medžiotojų užeiga" savininkas Ričardas Mačiulaitis.
Restoranas "Medžiotojų užeiga" – vienas seniausių Kauno restoranų, tapęs ne tik mūsų miesto, bet ir visos Lietuvos reprezentaciniu veidu. R.Mačiulaitis prisipažįsta, kad, prieš pusmetį verslo centre "Kauno dokas" sumanęs atidaryti kitokią, netradicinės koncepcijos maisto įstaigą, labai rizikavo: ji veikia švediško stalo principu. Čia nėra padavėjų ir patiekalų valgiaraščių, apsitarnauti tenka patiems, tačiau sutaupote laiko – nereikia laukti. O sumokėję tam tikrą sumą, galite vaišintis, kuo norite ir kiek telpa. "Kitais metais, taupydami lankytojų laiką, pietų metu ketiname įvesti atsiskaitymą tik banko mokėjimo kortelėmis", – dalijasi planais restorano savininkas.
Atostogavusiesiems užsienio kurortuose šis principas puikiai pažįstamas, tačiau Lietuvoje taikomas išskirtinai viešbučiuose. Kaip rodo jaunos restorano "Fresh Buffet / Medžiotojų užeiga" komandos darbo patirtis, kartą apsilankiusieji čia sugrįžta ir jau ne vieni – atsiveda draugus, bendradarbius, šeimos narius.
Pats sau kulinaras
Traukos paslapčių ne viena. Bene svariausia jų – maisto asortimentas: paukštiena, žvėriena, žuvis ir jūrų gėrybės, įvairios daržoves, garnyrai, sriubos, sušiai, mėsainiai. Viskas šviežia ir aukštos kokybės. Žuvis atkeliauja tiesiai iš Norvegijos, bendras restoranus "Medžiotojų užeiga" ir "Fresh Buffet" jungiantis produktas – žvėriena.
Ši aptarnavimo koncepcija labai patraukli, ypač organizuojant įvairias šventes, konferencijas. Jų rengėjai gali nesijaudinti, kad svečiams kažko pritrūks.
"Ne, tradicinių bulvinių blynų šiame restorane nerasite, tačiau mes atsižvelgiame į restorano lankytojų pageidavimus ir nuolat keičiame, tobuliname valgiaraštį. Greitai planuojame įtraukti ir keletą a la Carte patiekalų", – pasakoja R.Mačiulaitis ir primena, kad restorano virtuvė orientuota į Rytų, Viduržemio jūros regionus – Italiją, Ispaniją, Prancūziją.
Užsukę nuo 11 val. iki 16 val. už 6,90 euro pavalgysite pietus, po 18 val. už vakarienę ir savaitgaliais teks mokėti 14,90 euro. Šeštadienio pietūs – 8,90 euro. Kaip tikina šeimininkai, nepatenkintų lankytojų dar nebuvo: esmė ta, kad žmogus – ne tik valgytojas, bet pats ir kulinaras. Padėklų čia nėra – maistą svečias dedasi į lėkštę, pasirenka būsimo patiekalo ingredientus, iš kurių atviroje virtuvėje per 2–3 min. paruošia karštą patiekalą, pagal pageidavimą pagardina prieskoniais, padažu.
"Taip kiekvienas restorano lankytojas valgo tik tai, kas jam patinka, nesvarbu, ar jis tradicinės virtuvės šalininkas, derina produktus ar ne, vegetaras ar veganas. Ir valgo ne ryte gamintą ir pašildytą, o ką tik paruoštą patiekalą", – sako pašnekovas ir tikina, kad apsivalgiusiųjų, kaip dažnai nutinka atostogų metu Turkijoje, daug nebūna.
Įkvėpė vokiečių patirtis
Buvo apskaičiuota, kad, vos atsidarius restoranui, vienas žmogus suvalgydavo 1,3 kg, dabar – 1 kg maisto, kartoja 2–3 kartus. Likučių lėkštėse niekas nepalieka – už juos lankytojai moka dvigubai. Tokia nuobauda primenama, kad darbą reikia gerbti, maistą – branginti, o savo sveikatą – tausoti.
"Bandome ugdyti naują požiūrį į valgymo kultūrą, – teigia pašnekovas, kurį įkurti tokio pobūdžio maisto įstaigą Kaune įkvėpė patirtis Vokietijoje. – Kiekvienais metais vykstu į Dortmundą, dalyvauju medžiotojų mugėje, kurios organizatoriai savo svečius vaišina būtent tokiu principu dirbančiame restorane. Greitai supratau, kad ši aptarnavimo koncepcija labai patraukli, ypač organizuojant įvairias šventes, konferencijas. Jų rengėjai gali nesijaudinti, kad svečiams kažko pritrūks. O svarbiausia – iš anksto žino išlaidų sumą, tad gali planuoti šventės ar renginio biudžetą."
Minimalistinis, pasižymintis saikingu avangardo prieskoniu restorano interjeras neįkyrus, tad puikiai dera kiekviena proga. Prireikus jo erdvę įvairiomis kryptimis galima atskirti storos tekstilės užuolaidomis ir sukurti atskiras, kur kas mažesnes ir jaukesnes sales, kuriose vienu metu gali vykti skirtingi renginiai.
Už slankiųjų durų greta restorano yra 200 vietų konferencijų salė, o pavasarį žadama iki galo įrengti į Neries pusę ir verslo centro "Kauno dokas" parkelį atsiveriančią didžiulę terasą – šiltuoju metų laiku tai bus puiki vieta vestuvių, šeimos, išleistuvių šventėms.
Naujausi komentarai