Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunas priėmė Europos dviračių iššūkį

2017-05-01 13:38

Kaunas penktą kartą priėmė Europos dviračių iššūkį: dalyvauja didžiausiame miesto dviratininkų komandų konkurse, vykstančiame visą gegužės mėnesį.

Iššūkio organizatoriai ragina neabejingus dviračiams kauniečius parsisiųsti mobiliąją programėlę „Naviki“ ir dalyvauti šioje iniciatyvoje. „Prisijunk prie savo miesto komandos, važiuodamas dviračiu įsijunk programėlę, įrašyk savo kelionę ir varžykis su kitais Europos miestais!“ – skelbiama iššūkio interneto svetainėje.

Nors iššūkį galima priimti individualiai ir minti pedalus po vieną, grupelė kauniečių nusprendė į iniciatyvą įsilieti kartu: Kauno komandoje jie įkūrė savo komandą „Dviratukininkų šaika“.

Šie entuziastai pirmadienį rinkosi prie Kauno pilies ir pradėjo pirmuosius kilometrus skaičiuoti kartu.

„Pernai prisižadėjau, kad per šiemetinį iššūkį nuvažiuosiu 500 km, dėl to ir dalyvauju“, – sakė Šarūnas, kurio pavardę nusinešė vėjas. 

„O aš 502 km numinsiu“, – jam juokais atkirto bičiulis Arūnas Rutkauskas. 

„Tada aš – 505 km – bičiuliui nenusileido Šarūnas.

„Tu laimėsi, nes aš dažnai viršiju 30km/h greitį. Didesniu greičiu nuvažiuoti kilometrai neįskaitomi“, – sakė A. Rutkauskas.

Paklaustos, ar iššūkiui ruošėsi, komandos narės Gintarė Marcinkevičiūtė ir Asta Bušinskaitė sakė: „Mums nereikia ruoštis – mes ir taip dviračiais nuolatos važinėjamės, dalyvaujam varžybose. Vakar 70 km numynėm – dalyvavome dviračių žygyje Raseiniuose, tai šiandienos 15 km bus juokas. Mūsų dviračiai ilsisi tik vieną du žiemos mėnesius. Tada dviratį minam sporto salėje. Žinoma, šį mėnesį būsime motyvuoti sėsti ant dviračio kuo dažniau.“ „Dviratukininkų šaikos“ nariai prisiminė, kad pernai gegužę jų komandos narys Artūras numynė 1500 km.

Kai dviračiu greitai pravažiuoji visus transporto kamščius, vėliau būna labai keista sėdėti mašinoje, stebėti, kaip tave lenkia dviratininkai, ir jiems pavydėti.

Pasak šios iniciatyvos savanorės Laimos Griauslytės, iššūkiu siekiama, kad vis daugiau žmonių iš automobilių persėstų ant dviračių, jais vyktų į darbą, į kavinę, pas draugus. Kauno miesto savivaldybės tarnautoja iššūkyje dalyvauja penktus metus. Ji prisipažino praėjusią gegužę ne kartą palikusi automobilį namuose ir 7 km į darbą mynusi dviračiu: „Kai dviračiu greitai pravažiuoji visus transporto kamščius, vėliau būna labai keista sėdėti mašinoje, stebėti, kaip tave lenkia dviratininkai, ir jiems pavydėti.“

Šančiškė pradinių klasių mokytoja Rolanda Girskienė, tradiciškai dalyvaujanti Europos dviračių iššūkyje, žadėjo paakinti jame dalyvauti ir moksleivių tėvus, ir pačius moksleivius, nes amžiaus cenzo dalyvauti šioje iniciatyvoje nėra.

Toliau nuo iššūkio dalyvių prie pilies įsikūrė nedidelė dviratininkų, neapsisprendusių, ar priimti šį iššūkį, kompanija. „Mes dviračius mėgstam, važinėjam, tiesiog nesame įsijungę į šią iniciatyvą – daugiau asmeniniais tikslais skaičiuojame nuvažiuotus kilometrus, o ne kažko siekiant“, – užsiminė Reda, Karolis ir Šarūnė.

„Priimk Europos dviračių iššūkį – į darbą, mokyklą, universitetą ar kitais susisiekimo tikslais važiuok dviračiu! Iššūkyje gali dalyvauti visi gyventojai, kurie Kaune, į Kauną, per jį ar iš jo važiuoja dviračiu susisiekimo tikslais. Laimės miestas, kurio gyventojai gegužės 1-31 d. dviračiu nuvažiuos daugiausiai kilometrų“, – kviečiama Europos dviračių iššūkio Kauno puslapyje.

Dalyvaujant iššūkyje, siekiama tapti daugiausiai kilometrų numynusiu Europos miestu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų