Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai piktinasi svetimomis šiukšlėmis savo kieme

2011-08-05 19:35
Kauniečiai piktinasi svetimomis šiukšlėmis savo kieme
Kauniečiai piktinasi svetimomis šiukšlėmis savo kieme / Andrius Aleksandravičius

Laisvės alėjoje gyvenantys žmonės piktinasi, jog maždaug prieš dvi savaites  duris atvėrusi nauja batų parduotuvė prie griaunamo „Merkurijaus“  šiukšlina gyventojų kiemą.

Jų  teigimu, už parduotuvės stovinčio 58 –jame name gyvenantys kauniečiai baigia numinti parduotuvės slenkstį, prašydami susitvarkyti  šiukšles. Tačiau darbuotojos tik atkiša ūkvedžio telefono numerį, siūlydamos  paskambinti jam.

„Kodėl aš turėčiau skambinti ūkvedžiui, kad šis sutvarkytų jų pačių šiukšles? Kai nueinu į parduotuvę, pradeda teisintis, kad čia dvi įmonės. Man nesvarbu, kiek čia įmonių įsikūrę, jos privalo dirbti tvarkingai ir nešiukšlinti gyventojų kiemo.  Dėžes krauti pradėjo nuo pat pirmos įsikūrimo dienos ir nė karto netvarkė. Pasistatė mažutėlį konteinerį, į kurį niekas netelpa – šiukšlių susidaro gerokai daugiau. Mūsų kiemą pavertė šiukšlynu – net ir maisto atliekas čia krauna. Tuoj atsiras graužikų. Kai prašome susitvarkyti, mums nieko neatsako, tik siūlo patiems skambinti  jų ūkvedžiui“, - skundžiasi už naujai atsidariusios parduotuvės stovinčiame name gyvenanti Lilija Miliauskienė.

Įėjimą į parduotuvę iš gyventojų kiemo turinti parduotuvė duris atvėrė liepos 4 – 5 dienomis. Tuo tarpu konteinerį užsakė liepos 28 – ai dienai.

„Iš pradžių šiukšlių buvo nedaug. Manėm, kol veš prekes, susirinks daugiau kartoninių dėžių,  visas ir išvešim. Tada naktį turėjo atvažiuoti „Kauno švaros“ automobilis ir vyrukai tuos kartonus būtų sumetę. Kol tai suderinome, praėjo savaitė. Prieš išvežant dvi paras lijo, kartonai sušlapo ir jų neįmanoma buvo surinkti. Išvežimą atšaukėme ir užsakėme konteinerį. Tai štai ir tęsiasi nesusipratimas jau visą mėnesį“, - komentuoja įmonės atstovas  Mindaugas Sabonis. Neslėpęs susierzinimo dėl gyventojų skundo vyriškis atsisakė įvardinti savo pareigas bendrovėje.

Išeitį iš susidariusios padėties  M.Sabonis mato vieną – toliau laukti konteinerio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų