Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai

2012-10-30 14:06
Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai Kauno senamiestyje – graikų virtuvės šedevrai

Vilniaus gatvėje įsikūręs graikiškas restoranas „Rhodos“ kviečia pajusti saulėtos Graikijos šilumą su jos išskirtiniais patiekalais.

Graikija jau seniai tapusi mėgstama lietuvių atostogų šalimi. Be kultūrinių vertybių, parsivežame ir geriausių prisiminimų apie šios šalies kulinariją. Įprasta jautiena, kiauliena, aviena, paukštiena, jūrų gėrybės graikų virėjų rankose virsta niekur kitur neragautais patiekalais. Dabar šių gurmaniškų pojūčių galima patirti ir Kaune, Vilniaus gatvės 38-ajame name įsikūrusiame restorane.

Graikų virtuvę daugiau kaip prieš dvylika metų atrado ir visam laikui pamilo restorano „Rhodos“ šeimininkė Vitalija. „Su šios šalies kulinarijos paslaptimis teko susipažinti gyvenant ir dirbant Vokietijoje. Grįžusi į Lietuvą ilgėjausi graikiškų patiekalų, stebėjausi, kodėl tarp įvairių tautų restoranų čia niekas nesiryžta sukurti graikiško. Galiausiai apsisprendžiau pati įkurti Graikijos salelę Kauno senamiestyje“, – pasakojo Vitalija.

Restorano „Rhodos“ virtuvėje patiekalus ruošia graikas Janis, kilęs iš Rodo salos. Jis yra vadovavęs graikų restoranų virtuvėms Vokietijoje, Belgijoje, kitose šalyse. „Jau turime ir nuolatinių klientų, kurie sako radę čia tai, ko ilgėjosi grįžę po atostogų iš Graikijos – skanių graikiškų patiekalų. Dedame daug pastangų, kad jie būtų autentiški ir niekuo nesiskirtų nuo ragautų Graikijos restoranuose. Mūsų virėjas naudoja graikiškus produktus, prieskonius, nors jų gauti tikrai nelengva. Būtent dėl to tikrų graikiškų patiekalų niekur kitur Lietuvoje nerasime“, – pasakojo restorano savininkė.

Užsukus į „Rhodos“ galima paragauti graikiškų vynų, nacionalinio gėrimo – anyžinės degtinės „Ouzo“, paskanauti kitų šios šalies gėrimų. Čia prie daugelio patiekalų rasite graikišką padažą „Tzatziki“, gaminama iš graikiško jogurto, nes bet koks kitas tam netinka. „Patiekalus gaminame tik iš šviežių produktų, mūsų porcijos didelės, kaip ir dera graikiškai tradicijai“, – šypsojosi Vitalija.

Restorano interjeras sukurtas atsižvelgiant į graikiškus akcentus. Šioje šalyje dominuoja akmuo, vanduo ir medis, todėl ir „Rhodos“ viduje daug medienos, sienos –  baltai tinkuotos. Pusryčiaudami, pietaudami ar vakarodami girdėsite tik graikišką muziką. Tiesa, savaitgalio vakarais restorane rengiami ir gyvos įvairios muzikos vakarai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra