Quantcast

Kunigo šeimynoje – konkurencija dėl jo meilės

Kai "Kauno dienos" skaitytojų paprašyti užsukome į Garliavoje reziduojančio kunigo teologijos daktaro Viliaus Sikorsko namus pasidomėti jo įstabaus amžiaus – 31 metų katės Džozefinos likimu, čia radome jos vietą užėmusį Jokūbėlį.

Žozefinos nebėra

Prieš metus apsilankę pas Garliavoje reziduojantį kunigą, bažnytinės muzikos magistrą, gerai pažįstamą Marijos radijo klausytojams Vilių Sikorską, papasakojome "Kauno dienos" skaitytojams apie bene seniausią ne tik Lietuvoje katę – 30-metę Žozefiną.

Ją, likusią be šeimininkų, kunigas prieš kelerius metus buvo parsivežęs iš Romos, kur studijavo Popiežiaus teisių sakraliosios muzikos institute. Dienraščio skaitytojų paakinti po metų vėl pasibeldėme į šio dvasininko namus, siekdami patenkinti gyvūnų mylėtojų smalsumą: kaip Žozefinai sekasi susidoroti su sunkia senatvės našta? Deja, 31-aisiais savo gyvenimo metais Žozefina iškeliavo į amžinąsias medžioklės pievas. Jos palaikai ilsisi miške, prie Kauno marių. Garbios keturkojės, vertos Guinnesso rekordų knygos, palaidojimo vietą žymi dabar žydinčių baltų pilnavidurių bijūnų krūmas.

Nesinorėjo palikti kunigo būsto vien išgirdus šią liūdną žinią. Juolab kad vos pravėrus duris pasigirdo švelniai ir kartu džiugiai kunigo balsu ištartas "labas". Taip pasisveikino senbuvė kunigo namuose žako papūga Buba. Ji kelis kartus pakartojusi "labas", imitavo ir oru siunčiamo bučinio garsą. Kartodamas sveikinimosi ritualą, paukštis tupėjo dideliame narvelyje, ant laktos,  pakreipęs galvelę ir nežymiai palinkęs į priekį.

Aršusis Jokūbėlis

Visai kito būdo yra naujakurys – žako papūga Jokūbėlis. Šį 30-metį paukštį dvasininkas priglaudė, nes jo šeimininkė, tiksliau, jos šuo baisiai nesutarė su papūga. Namuose dėl to kildavo didelis triukšmas, peštynės.

Papūga, kasdien klausydamasi įpykusios šeimininkės nemandagių tiradų besipešančiųjų adresu, ne vieną frazę buvo įsidėmėjusi. Todėl Jokūbėlis pas kunigą gyvena atskirtas nuo Bubos, kad ši neišmoktų iš sparnuoto kolegos, ko nereikia.

Jokūbėlis, atrodo, sunkiai atsikrato ir kito blogo įpročio – kerta kiekvienam į pirštą, kišamą į prabangų paukščio narvą. Atrodo, kad būtent tokiu būdu Jokūbėlis gynėsi nuo jo nemėgusio šuns. Tad prie šios papūgos vienintelis piktai neapšauktas gali prieiti tik dabartinis jos šeimininkas V.Sikorskas. Jokūbėlis maloniai jam leidžia įkišti ranką į narvą – papūga ne tik jos nekerta, bet net ir švelniai glosto snapu, įdeda į šeimininko saują pasislėptą riešutą.

"Mes jau draugai", – konstatavo šypsodamasis Jokūbėlio šeimininkas.

Sumanusis Stepukas

Žozefinos vietą dvasininko namuose dabar užpildo juodas kaip anglis katinas Stepukas. Kodėl jo toks vardas?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palaima

Palaima portretas
Visada smagu skaityti tokius pozityvius straipsnius ir žinoti, kokių puikių ir dvasingų žmonių yra. Sėkmės Kunigui ir jo augintiniams. Jūs nerealūs :)

gera

gera portretas
žinoti, kad yra jautrių, gailestingų,supratingų žmonių. Ačiū jums kunige už meilę gyvūnams.

Įdomu

Įdomu portretas
Kaip nustatyti gyvūno amžių,jei pats nuo jo gimimo neauginai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių