Quantcast

Lietuvos zoologijos sodas pirmą kartą po rekonstrukcijos švenčia gimtadienį

Lietuvos zoologijos sodas mini 86-ąjį gimtadienį, tačiau tai – pirmoji šventė po trijų metų pertraukos, kai šis lankytinas objektas buvo uždarytas rekonstrukcijai. Gimtadienio šventėje – ir muilo burbulai, ir pažintis su gyvūnais bei smagios pramogos.

Švenčia atsinaujinę

Zoologijos sodas lankytojams duris atvėrė 11 val., tad dar prieš pat atidarymą prie kasų buriavosi eilė kauniečių, nusiteikusių kartu švęsti. Tai proga ne tik paminėti Zoologijos sodo 86-ąjį gimtadienį, bet ir susipažinti su gyvūnais, mat po rekonstrukcijos Kaune apsigyveno ir naujokų.

„Džiaugiamės, kad po trijų metų pertraukos kauniečius ir miesto svečius galime vėl pakviesti paminėti Lietuvos zoologijos sodui svarbią dieną – 86-ąją įkūrimo sukaktį. Svečių laukia tikrai įdomi programa – veiklos ras tiek mažieji, tiek suaugę lankytojai“, – kalbėjo Lietuvos zoologijos sodo direktorė Gintarė Stankevičė, kviesdama apsilankyti Lietuvos zoologijos sodo gimtadienio renginiuose.

Lankytojai galėjo susipažinti su Lietuvos zoologijos sode gyvenančiais gyvūnais ir sudalyvauti jų pristatyme. Išskirtinai gimtadienio dieną vyko palšųjų grifų bei rausvųjų pelikanų pristatymas. Grifai – vieni seniausi zoologijos sodo gyventojų, čia jie gyvena nuo 1938 metų.

Svečių laukė ir egzotariumo gyvūnų, kupranugarių, ūdrų, žirafų pristatymai. Šventės dalyviai galėjo stebėti ir stebėti įspūdingo gyvūno – skruzdėdos – maitinimą.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Edukacijų erdvės

Vos tik įžengus pro Zoologijos sodo vartus, lankytojus pasitiko edukacijų erdvės, kurias parengė Lietuvos zoologijos sodo įkūrėjo Tado Ivanausko muziejaus edukologai.

„Paruošėme tris edukacijas. Vienoje reikia atskirti, kurio paukščio plunksnos yra išdėliotos, jei vaikams pavyks viską atspėti, susidės tam tikra frazė. Kitoje edukacijoje reikia susirasti gyvūną ir nuspręsti, kur jis gyvena. Paskutinėje iš kaladėlių galim sudėlioti žodžius ir matyti, kas susiję su konkrečiu gyvūnu“, – pasakojo T. Ivanausko zoologijos muziejaus edukatorė Gintarė.

Mažieji smalsuoliai įnirtingai bandė spėlioti plunksnas, kai kurias jų jie matė pirmą kartą, todėl reikėjo pasukti galvas, kam jos priklausė.

Kam liūtai, kam ožkos

Gimtadienio šventėje vaikams pristatytos Zoologijos sode vykstančios vasaros stovyklos, lankytojai galėjo sudalyvauti vaikų jogoje ar pagaminti vabzdžių viešbutį. Tačiau į šventę atvyko ir kitų stovyklų atstovai, atvedę būrius vaikų, kuriems įdomūs skirtingi dalykai.

„Atvežėme 40 stovyklautojų. Turėjome daug veiklų, su vaikais ėjome į kiną, batutų parką, žaidėme boulingą, o paskutinę stovyklos dieną atvykome į Zoologijos sodą, specialiai taikėme atvykti gimtadienio dieną, kad būtų daugiau pramogų. Kai kurie vaikai čia lankosi pirmą kartą, tad tikimės, kad jie turės daug įspūdžių“, – kalbėjo stovyklos vadovė Vilma.

O mažiesiems stovyklautojams buvo įdomu viskas: ir nusifotografuoti su liūtuko personažu, dalijančiu skanėstus, ir paspoksoti į tikrą liūtą, kuris šventinę dieną tingiai drybsojo lauko voljere, užsilipęs ant pakylos.

Tačiau kai kurie vaikai liūtu visai nesidomėjo ir savo stovyklos vadovo paklausė, ar gali eiti pasižiūrėti ožkų, kurios gyvena kitame voljere. Kiti negalėjo atitraukti akių nuo gepardo, pirštu rodė į didžiulį avijautį.

„Mums pristatė kupranugarius, man patiko tie mažiukai. Atrodo, kad jie vis neprivalgę, griaužia žieves, pastoviai kažką kramto“, – įspūdžiais dalijosi su tėvais atėjęs Julius.

„Mačiau krokodilą“, – įsiterpė mažoji Ineta, stebėjusi krokodilinių kaimanų pristatymą.

Egzotariume viena populiariausių pramogų, prie kurios nusidriekė eilė – galimybė palenktyniauti su gyvūnu. Ekrane rodomas pasirinktas gyvūnas, o lankytojai dviračiu turi minti. Lenktyniaujama, kuris pirmas įveiks atstumą. Vaikai žavėjosi ir gyrėsi, kad įveikė žirafą ar vėžlį, tačiau buvo ir tokių, kuriuos nugalėjo greitesni gyvūnai.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Koks gimtadienis be torto, tad ir 86-ojoje Lietuvos zoologijos sodo šventėje lankytojai galėjo pasimėgauti šiuo skanėstu ar gaiviais ledais.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikiuosi

Tikiuosi portretas
Ir Europoje taip bus,Amen

ale kokie nusiure visi

ale kokie nusiure visi portretas
ypac verbliudai

tiksliausias pastebėjimas Juliuko

tiksliausias pastebėjimas Juliuko portretas
"atrodo kad jie neprivalgę, graužia kažką, visą laiką kramto". Mato vaikas, kad gyvūnai alkani.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių