Pereiti į pagrindinį turinį

Minkovskių gatvės pervažoje neveikia signalizacija?

2011-08-19 20:02
Minkovskių gatvės pervažoje neveikia signalizacija?
Minkovskių gatvės pervažoje neveikia signalizacija? / Tomo Raginos nuotr.

„Kauno dienai“ paskambinusi skaitytoja Edita V. teigia, kad neveikia signalizacija prie H. ir O. Minkovskių gatvėje esančios geležinkelio pervažos. Šią gatvę kertanti geležinkelio vėžė veda į kelias netoliese dirbančias įmones. Geležinkelio atšaką bendrovės naudoja įvairiems kroviniams vagonais vežti. Tačiau už jos priežiūrą atsakinga bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“.

„Kai važiavau čia trečiadienį, prie pervažos stovėjo kelios mašinos, pasirodė traukinys. Sustojau ir aš. Tačiau nedegė joks signalas, įspėjantis, kad atvažiuoja traukinys. Pro čia važiuodama kitą dieną jau apsidairiau. Šviesoforas čia nedegė nei kai važiavo, nei kai nevažiavo traukinys. Tai kelia pavojų – jeigu kas nors nepamatys ir kirs bėgius riedant vagonams“? - nustebusi kaunietė.

„Toks gedimas būtų laikomas grubiu pažeidimu. Signalizacijos darbas pervažose, taip ir šioje, yra kompiuterizuotas. Atsiradusius gedimus iškart fiksuoja kompiuteris. Mūsų specialistai šiomis dienomis neužregistravo jokio gedimo pervažoje H. ir O. Minkovskių gatvėje. Gali būti, jog žmonės tiesiog nepastebėjo“, - tvirtina bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ vidaus administravimo ir saugos departamento bendrojo skyriaus vyr. specialistas Vidmantas Gudas.

Traukiniui nevažiuojant, didesnėse pervažose turi degti balta signalizacijos šviesa. V.Gudo teigimu, šioje pervažoje neturi degti jokia šviesa, jei traukinys nevažiuoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų