Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rajone pagerbti aktyvūs senjorai

2024-10-07 15:00 diena.lt inf.

Kauno rajone gyvuoja graži tradicija – minint Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, spalio mėnesį dedikuoti senjorams. Šįmet renginių maratonas prasidėjo švente Kauno rajono socialinių paslaugų centre, kurioje buvo pagerbti aktyviausi šio krašto senjorai.

Įžanga: spalis pakaunėje dedikuojamas senjorams, o renginių maratonas prasidėjo švente Kauno rajono socialinių paslaugų centre.
Įžanga: spalis pakaunėje dedikuojamas senjorams, o renginių maratonas prasidėjo švente Kauno rajono socialinių paslaugų centre. / V. Vaičiūnės nuotr.

Šventėje dalyvavo gausus būrys svečių, aktyvūs Kauno rajono bendruomenių nariai, kurie savo pavyzdžiu rodo, kad bet kokio amžiaus žmogus gali būti svarbus visuomenės narys, o kiekvienas gyvenimo etapas yra dosnus spalvų ir įsimintinų akimirkų.

Gausiai susirinkusius, šventiškai pasipuošusius ir pakiliai nusiteikusius visų seniūnijų senjorus sveikino Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė. „Kaip ir kasmet, spalį susitinkame švęsti pagyvenusių žmonių dienos. Šią dieną visi pagalvojame apie savo gyvenimo kelią, kas mus jame lydėjo ir suprantame, kad kiekviena nugyventa diena turi prasmę. Didžiuojamės jumis visais, pažįstame jus iš seniūnijose vykstančių renginių, edukacijų, sportinių užsiėmimų. Jūs – aktyviausi mūsų krašto senjorai“, – kalbėjo vicemerė.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras rūpinasi, kad senjorai išliktų aktyvūs ir propaguotų sveiką gyvenseną.

R. Popovienė kartu su administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Vensloviene įteikė padėkas 24 senjorams, pasižymėjusiems savo darbais ir aktyvumu bendruomenės veikloje.

Renginio metu senjorus linksmino animatorius Viačeslavas šokiais džiugino sportinių šokių klubo „Duetas“ šokėjai, o savo dainas dovanojo Rokas ir Laurynas.

Kauno rajono senjorai turi įvairių galimybių aktyviai leisti savo laiką. Nuo 2012 m. veikia Kauno rajono trečiojo amžiaus universitetas, šiuo metu turintis fakultetus 16-oje seniūnijų. Paskaitos senjorams vyksta du kartus per mėnesį, taip pat organizuojami tradiciniai renginiai, įvairios išvykos, jie gali dalyvauti socialiniame projekte „Geri darbai vietos bendruomenei“, savanoriauti.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras rūpinasi, kad senjorai išliktų aktyvūs ir propaguotų sveiką gyvenseną. Vyresnieji pakaunės gyventojai aktyviai dalyvauja ir Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos veiklose. Daug paslaugų senjorams suteikia Kauno rajono socialinių paslaugų centro socialiniai ir individualios priežiūros darbuotojai, psichologas, kineziterapeutas ir kiti specialistai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų