Tradicinė Lietuvos sveikuolių sąjungos sveiko maisto šventė šįkart surengta Raudondvario pilies dvare, Kauno rajone. Stalus nuklojo vienas už kitą skanesni bei sveikesni patiekalai ir gėrimai. Jie turėjo atitikti šių metų šventės temą – „Rudens gėrybės būro ir pono stalui“, taip paminint ir K. Donelaitį.
Gražina Mikolaitienė su keliomis bendramintėmis iš Kuršėnų siūlė pasivaišinti ryžių kotletais su svogūnais ir morkomis. Akį traukė ir iš vaisių pagamintas "Gaivusis desertas".
"Sveika mityba imi domėtis, kai pradeda braškėti sveikata", – neslėpė kuršėniškė Nijolė Butvidienė, sujudusi tuomet, kai ėmė skaudėti sąnarius.
Kaunietė Birutė Kiauleikienė ne vieną sudomino originaliu virtų ruginių miltų ir bulvių patiekalu "Būro pusryčiai".
"O čia jau ponų stalas", – šyptelėjo vienas komisijos narių, priėjęs prie Elektrėnų atstovų. Jie atsivežė ir keptų obuolių, ir pyragų. Ištroškusiems siūlė paragauti "Pievų atgaivos".
"Tai yra šaltu vandeniu užpilti pacukruoti pjaustyti svarainiai, pienių žiedai ir medus", – vardijo Deimantė Ruseckienė.
Šiauliškiai viliojo ant kopūsto lapo keptais bulviniais blynais, pupelių maltinukais, baravykais, paserviruotais išskaptuotame moliūge.
Šventės pabaigoje išrinkta geriausia šeimininkė. Vertinimo komisija savo nuožiūra apdovanojo ir originaliausių, rečiausių kulinarinio paveldo patiekalų, padažų, prieskonių, gėrimų gamintojus. Patiekalai ir juos gaminusios šeimininkės buvo vertinamos ir pagal patiekalų skonį bei originalumą, ir pagal aptarnavimo kultūrą bei humoro jausmą.
Renginio organizatoriai teigė tokia švente bandantys propaguoti sveiką gyvenseną, sveiką mitybą, mitybos kultūrą bei sveikatai naudingus natūralius, ekologiškai švarius maisto produktus ir iš jų pagamintus vegetariškus patiekalus, puoselėti tautos tradicijas. Renginį vedęs žinomas Lietuvos alpinistas Vladas Vitkauskas, pasidairęs po gausybę skanumynų, teigė, kad į kalnus vis dėlto imtų paprasčiausius duoniukus. "Skanūs ir lengvi", – argumentavo V.Vitkauskas.
Renginio metu vyko ir sveiko maisto mugė.
Naujausi komentarai