Quantcast

Rengiamasi šiluminei Kauno sporto halės renovacijai

  • Teksto dydis:

Kauno sporto halę valdantis S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras paskelbė konkursą šiluminės pastato renovacijos techniniam projektui. Tikimasi, kad atlikta renovacija padidins halės konkurencingumą, o ateityje į stadiono ir halės kompleksą planuojama ir daugiau investicijų.

Kaip BNS sakė sporto centro bendrųjų reikalų vadybininkas Aurimas Radzevičius, kol kas ruošiamasi atlikti techninį projektą, pagal kurį paaiškės, kokios lėšos reikalingos norint atlikti šiluminę renovaciją.

Jo teigimu, dabar tai reikalingiausias dalykas Kauno sporto halei, kuris padės sumažinti eksploatacijos kaštus ir padaryti halę konkurencingesnę tarp panašių įstaigų.

Baigti rengti techninį projektą tikimasi per šiuos metus, o Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas tikisi iki 2020 metų atnaujinti visą halės ir šalia esančio stadiono kompleksą.

„Pati halė yra geros būklės, stadionui reikia šiek tiek investicijų – apie 20 mln. litų. Mes rengiame techninį projektą, yra patvirtintas detalusis planas, suderintas su paveldu ir iki 2020 metų mes tikimės būtent šį S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrą paversti daugiafunkciu objektu“, – BNS sakė A.Kupčinskas.

Paveldinėje Kauno halėje po rekonstrukcijos turėtų derėti sportas, švietimas, kultūra. Kauno mero teigimu, čia norima įrengti ir krepšinio šlovės muziejų.

Stadioną planuojama rekonstruoti taip, kad jis atitiktų UEFA ketvirtos kategorijos stadionams keliamus reikalavimus.

Reikiamų lėšų savivaldybė planuoja gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, dalį darbų finansuoti pati.

Kauno sporto halės statinių kompleksas dėl istorinės, inžinerinės ir architektūrinės vertės yra įrašytas į kultūros vertybių registrą. Jis trečiajam Europos vyrų krepšinio čempionatui buvo pastatytas 1939 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sportininkai

sportininkai portretas
Tai dar viena afera prisiimti pabegusio bankinio skolas ir parengti miesto gyventojus gerai nuomonei apie mero veikla iki 2020 m.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių