Pereiti į pagrindinį turinį

Režisierių V. Balsį už pravaikštas išmetė iš teatro

2013-01-04 13:03
Režisierių V. Balsį už pravaikštas išmetė iš teatro
Režisierių V. Balsį už pravaikštas išmetė iš teatro / Artūro Morozovo nuotr.

Mažojo teatro direktoriaus Audriaus Baniūno ir dabar jau buvusio meno vadovo Vytauto Balsio nesutarimai pasiekė apogėjų – pastarasis atleistas iš pareigų.

Pasak teatro direktoriaus A.Baniūno, meno vadovas iš pareigų atleistas gruodžio 21 d.

„Dabar V.Balsys mane juodina. Šis žmogus tiesiog ignoravo savo pareigas. Jis nepateikė ir kito sezono teatro programos. Nieko nepranešęs jis savaitę nesirodė darbe. Nežinau, ką jis veikė“, – aiškino A.Baniūnas. Jis pabrėžė, kad šis atleidimas nesusijęs su V.Balsio kaip režisieriaus veikla.

„Meno vadovo visai kitokios pareigos. Jis turi koordinuoti viso teatro kūrybinę veiklą. To V.Balsys nedarė. Ir nereikėtų viešai kalbėti, kad iš darbo atleistas režisierius. Niekas meno nežlugdo – tiesiog noriu išsaugoti Mažąjį teatrą“, – rėžė direktorius.

„Atleido, nes man buvo primestos ir surežisuotos “popierinės pravaikštos„. Nors buvau išvykęs darbo reikalais į Vilnių, į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją“, – kad darbe nesirodė, pripažino V.Balsys.

Buvusį meno vadovą stebina, kad direktorius darbą teatre tarsi prilygina darbui gamykloje, kur būtina išdirbti aštuonias valandas.

„Juk tuo laiku nepragėriau, nepraleidau repeticijos, nepadariau finansinio nusikaltimo. Su atleidimu nesutikau ir jo nepasirašiau. Ką darysiu? Yra teisinių kelių, rankų nenuleisiu. Kad nepateikiau meninės programos – dar vienas A.Baniūno melas“, – sakė V.Balsys.

V.Balsio teigimu, programą jis turėjo pateikti iki gruodžio 17 d. Tą jis padarė internetu dar spalio 18 d., tik prikabino prie laiško ne tą dokumentą. Klaidą jis tvirtino ištaisęs lapkričio 6 d.

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis teigė sulaukęs V.Balsio kreipimosi, tačiau niekuo jam padėti negalėjęs.

„Jo darbdavys yra Mažasis teatras. Darbo santykiai nutraukti, o ar tai teisėtai padaryta, gali nuspręsti tik teismas“, – sakė direktorius.

Po V.Balsio atleidimo intelektai išplatino peticiją dėl susidorojimo su režisieriumi.

Tai jau antras kartas, kai V.Balsį bandoma už pravaikštas atleisti iš Mažojo teatro meno vadovo pareigų. 2008 m. konfliktas buvo išspręstas gražiuoju ir V.Balsys į pareigas grąžintas.

Direktoriaus teigimu, nuo tada jis neatsigina V.Balsio rašytų skundų – Mažajame teatre šiuo metu atliekami du savivaldybės inicijuoti auditai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų