Quantcast

Šimtmečio šventė: minios žmonių traukia į Dainų slėnį

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaune prasideda šimtmečio Lietuvos dainų šventė „Kad giria žaliuotų“.

Šiųmečių Dainų šventės renginių pynei startą duos Dainų diena „Miškais kalnai žaliuoja“.

Įspūdingas savo prasme, masiškumu, kultūrine verte renginys prasidės vakare, tačiau Dainų slėnis tylus nebuvo jau dieną. Vyko repeticijos, o popietę jau pradėjo rinktis žiūrovai.

Tradiciškai šventei pasirinktas Dainų slėnis. Ši istorinė renginių vieta šiemet buvo iš pagrindų atnaujinta, tad ne vieną žiūrovą masino ir pati šventė, ir proga pasižvalgyti į remonto rezultatus.

Šventės rengėjai iš anksto ragino dalyvius ir žiūrovus atvykti kuo anksčiau, kad būtų išvengta didelių spūsčių. Susidomėjimas švente – ir šiemet didžiulis.

Šiandien laukiama apie 4 tūkst. dalyvių, 80 kolektyvų, atvyks svečių iš Latvijos ir Estijos. Žiūrovai, neabejojama, taip pat bus skaičiuojami tūkstančiais.

Kiti Dainų šventės renginiai kelsis į sostinę. Visą savaitę vykstančios šventės metu suplanuota 14 didelių renginių, dešimt iš jų bus nemokami. Būtent Kaune 1924 metais surengta pirmoji Dainų šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SKAITOVAS

SKAITOVAS portretas
Didelė pagarba ir padėka už šią dainų šventę Kauno m. Merui ,visai jo komandai ir didelis ,didelis ĄČIŪ VISIEMS DALYVIAMS IR RENGINIO ORGANIZATORIAMS,KULTŪROS PUOSELĖTOJAMS GAIVINANČIAIS LIETUVIŠKĄ ŽODĮ IR DAINĄ ISTORINIUOSE RENGINIUOSE.Atgaivinote mūsų širdis ,suteikėte viltį MYLĖT TOLIAU IR GERBTI KAUNĄ IR TĖVYNĘ LIETUVĄ.Neturime Prezidento ,neturime dorų valdžios atstovų---dar kartą pabuskime ir keiskime Prezidentą,kuris rūpintūsi visa Lietuva ir visais regionais ir visais valstybės piliečiais.Gerb.Kauno Meras prikėlė mūsų Kauną naujam gyvenimui ir išvadavo iš konservuotų vidutinybių melo ir klastos,taI prašykime Jo IŠVESTI IR TĖVYNĘ LIETUVĄ IŠ MELO IR KLASTOS PINKLIŲ. VISIEMS DALYVIAMS IR ŽIŪROVAMS SVEIKATOS DIEVO PALAIMOS IR KLESTĖJIMO KAUNUI IR KAUNIEČIAMS.

:)

:) portretas
O kušinskėlis tik su senbobėm galėjo šokti kažkur po pievas....:)))))))

>jooo

>jooo portretas
Tai ,kad, to tavo mero juodint nereikia,pakako kalbos iš lapelio,pasiklausyt,krbačiulpy.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių