Quantcast

Startas „Žaliojoje savaitėje" - su ministre ir kopūstų sriuba

Penktadienį Berlyne prasidėjusioje tarptautinėje maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės parodoje „Žalioji savaitė 2009" pirmoji oficiali Lietuvos paviljono viešnia - Vokietijos federalinės maisto, žemės ūkio ir vartotojų apsaugos ministrė Ilse Aigner.

Tautiniais vokiečių drabužiais pasipuošusi ministrė į Lietuvos stendą užsuko apie pusę devintos ryto, kai parodos dalyviai dar tik rengėsi priimti gausų lankytojų srautą.

Restoranas „Bernelių užeiga" viešniai ir jos palydai pasiūlė samanės, spanguolių trauktinės ir užkandžių. I.Aigner ir ją lydinčius asmenis sutiko Lietuvos žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius - ministras Kazimieras Starkevičius nespėjo laiku atvykti į parodą, nes vėlavo iš Rygos kilęs lėktuvas.

Viešnios apsilankymo metu apie penkias minutes Lietuvos stendą buvo apgulę užsienio žurnalistai. I.Aigner mielai jiems pozavo su lietuviško stipraus gėrimo taurele rankoje, pasigardžiuodama ragavo mėsos gaminių.

Vėliau paviljone pasirodęs ministras K.Starkevičius kartu su kitais svečiais ir žurnalistais papusryčiavo - suvalgė dubenėlį raugintų kopūstų sriubos ir išskubėjo į numatytus susitikimus bei renginius. Penktadienį vakare Lietuvos stende numatytas ministro K.Starkevičiaus protokolinis priėmimas.

Arčiausiai Lietuvos paviljono yra įsikūrę norvegai, kiek toliau - estai, švedai, latviai.

Lietuvai šiemet „Žaliojoje savaitėje" atstovauja aštuonios įmonės bei organizacijos. Dauguma jų - smulkūs gamintojai, todėl šioje pasaulinėje parodoje ieškoti eksporto partnerių nėra jų pagrindinis tikslas. Lietuviškos naminės duonos, sūrių, rūkytų mėsos gaminių, medaus, vaistinių arbatų, suvenyrų gamintojai tikino, kad jiems norisi ne tik save parodyti, bet ir pasidairyti po kitų šalių ekspozicijas. 


Šiame straipsnyje: žalioji savaitėstartassriuba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių